Wandeling ERErondje eert 11 Nijkerkse vrouwen

Het projectteam (in roze) met de wethouders Broekman (links) en Rohen (rechts)
Het projectteam (in roze) met de wethouders Broekman (links) en Rohen (rechts)
Foto:

Het projectteam van ‘11 vrouwen uit de historie van Nijkerk’ heeft donderdag het ERErondje overhandigd aan wethouders Mariëlle Broekman en Audrey Rohen. Het ERErondje is een wandeling van ongeveer 3 kilometer die 11 bijzondere vrouwen uit de historie van Nijkerk eer aan doet.

Het ERErondje is verschenen op een flyer en voor iedereen gratis verkrijgbaar bij VVV/Boekhandel Roodbeen, de bibliotheek, Museum Oud Nijkerk en het stadhuis. De wethouders zijn beiden erg enthousiast over de initiatieven van het projectteam ‘11 vrouwen’ en plannen voor een gezamenlijke wandeling zijn al gemaakt.

Vrouwen van Nijkerk

Net als elders is er in de Nijkerkse historie weinig over de vrouwen van vroeger te vinden. Nel Schoon, initiatiefnemer: “Niet zo gek, want vrouwen handelden vaak uit naam van hun echtgenoot of deden in alle bescheidenheid hun werk. Het is goed om hun namen te kennen en te streven naar meer gelijkheid in de geschiedschrijving.”

Om Nijkerk kennis te laten maken met de vrouwen uit de historie is er een website met informatie: vrouwenvannijkerk.nl.

Tentoonstelling

Naast het ERErondje is er dit jaar een lijst met 25 voorstellen voor straatnamen voor nieuwe straten aangeboden aan de burgemeester, was er een tentoonstelling over de 11 vrouwen in Museum Nijkerk en staat veel informatie over de vrouwen op een flyer.

Aanhaken

De wandeling ‘het ERErondje’ zet niet alleen de geschiedenis van Nijkerk in beweging. Het projectteam hoopt dat veel anderen aanhaken bij ‘11 vrouwen uit de historie van Nijkerk’ zodat nog meer vrouwen uit de Nijkerkse geschiedenis kunnen worden geëerd.

Meer informatie is te vinden op: vrouwenvannijkerk.nl.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen