Postbode Peter Vreekamp moet toch weg uit zijn wijk

Foto:

Postbode Peter Vreekamp mag van PostNL niet langer in de wijk Doornsteeg in Nijkerk de post bezorgen. Een verzoek van bewoners met 333 handtekeningen (in de wijk zijn circa 400 woningen) om hun postbode te houden, heeft niets uitgehaald.

Vreekamp wil graag tot zijn pensioen over 2,5 jaar in de wijk post blijven bezorgen. Eigenlijk mocht hij al met pensioen, maar vanwege personeelstekorten besloot hij nog een paar jaar door te gaan. De goedlachse postbode heeft van de wijk Doornsteeg zijn thuis gemaakt. Hij kent bijna iedereen bij naam en houdt van een praatje.

Schriftelijk

Ook de wijkbewoners willen dat Vreekaamp blijft en haalden 333 handtekeningen op. De handtekeningen werden begin december aan Jaap Mulder en Jan Minnaard van PostNL overhandigd. Vreekamp kreeg dinsdagochtend echter een telefoontje van PostNL, zo vertelt hij, met de opmerking: “Dit is afgesproken en zo blijft het! …” PostNL had eerder toegezegd om schriftelijk op de petitie te reageren met daarbij een onderbouwing. Dat alles is uitgebleven. De post in Doornsteeg zal voortaan door medewerkers van Gresbo worden opgepakt.

Teleurstellend

Voor Peter Vreekamp betekent dit dat hij zich voor de laatste jaren tot zijn pensionering nog een nieuwe bezorgwijk eigen moeten gaan maken en dat vindt hij teleurstellend. De postbode geeft aan veel moeite met de beslissing te hebben. “Ik wil nogmaals iedereen via deze weg bedanken voor de genomen moeite om de petitie te tekenen”, zegt hij.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen