Kunstproject ‘Leave me puzzled’ wordt 6 januari onthuld

Foto: Harry Koelewijn

Nijkerk ontwaakte in de ochtend van 16 december in grote verwarring. Op talloze plaatsen was de afbeelding van Jezus op de grond gespoten met daaronder de tekst: Leave me puzzled. Het is een actie van de Nijkerkse kunstenaar Bob Venus.

De actie is bedoeld als vooraankondiging van het kunstwerk dat door zestig – nietsvermoedende – voorbijgangers beschilderd  is en dat op vrijdag 6 januari om 15.00 uur bij Streams Brink42 onthuld wordt.

Foto: Harry Koelewijn

Mensen

Bob Venus: “Het bijzondere aan dit kunstwerk is, dat het door talloze mensen is gemaakt zonder dat zij van tevoren weten hoe het zou worden. De mensen maken het kunstwerk.” Het idee is, zo vertelt Venus, allemaal begonnen met het sturen van een persbericht op 13 december met daarin de aankondiging dat ‘de terugkomst van Jezus spoedig plaatsvindt in Nijkerk’.

Verwijderbare verf

“Daar was dus geen woord aan gelogen”, zegt de kunstenaar. “Op acht plekken spoot ik met verwijderbare verf zijn afbeelding op de grond. Op de singel, het Molenplein, de Grote Kerk, et cetera. De boodschap ‘Leave me puzzled’ was alvast een verwijzing naar het kunstwerk dat inmiddels verder gemaakt is.”

Verrassing

Het uiteindelijke kunstwerk wordt op 6 januari om 15.00 uur bij Streams Brink42 in Nijkerk onthuld. Venus: “Hoe dat er uiteindelijk uit komt te zien, is nog een verrassing. Wat ik in ieder geval al kan prijsgeven is dat het door heel veel mensen gemaakt is.”

Toelichting

Tijdens de onthulling zal Venus het werk ook verder toelichten. Alle geïnteresseerden zijn welkom, de toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.bobvenus.nl.

 

Foto: Harry Koelewijn
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen