Hoofdveld Veensche Boys wordt van kunstgras

De stenen van het Molenplein worden bij de bouw gebruikt
De stenen van het Molenplein worden bij de bouw gebruikt
Foto: Jaap Kuijt

Het was puzzelen,plussen en minnen, maar de gemeente, de SRO en Veensche Boys zijn er uit: het hoofdveld van Veensche Boys wordt van kunstgras.

De club ziet af van een vierde veld en zal 25.000 euro door middel van zelfwerkzaamheid bijdragen. Met twee kunstgrasvelden en één natuurgrasveld heeft Veensche Boys voldoende capaciteit voor de komende 10 jaar.

Er moest sowieso wat gebeuren, want de grasmat van het hoofdveld was al jaren toe aan groot onderhoud. In haar afwegingen heeft het college mee laten wegen, dat de Veensche voetballers al jaren in onzekerheid verkeren. Ze zouden eerst verhuizen,maar dat is niet meer nodig. De verhuiskosten van het bestaande kunstgrasveld worden nu gebruikt om het nieuwe kunstgrasveld aan te leggen.

Clubhuis klaar voor 1 januari 2017
De bouw van het nieuwe clubhuis en zes kleedkamers heeft ook al heel wat voeten in de aarde gehad. Maar de club is er samen met de SRO en de gemeente helemaal uit. Daarbij is ook gekeken naar het grootst mogelijke btw-voordeel en daar is nu ook overeenstemming over, Als het lukt om het clubgebouw voor 1 januari in gebruik te nemen, wordt 40.000 euro btw bespaard. De bouw zeelf gaat (ex btw) 1,1 miljoen euro kosten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen