Kinderzwerfboek in Nijkerk en omgeving

Foto: Google Streetview

Kinderzwerfboek is een landelijk initiatief dat ook in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken is opgepakt.

Op 5 oktober, tijdens de start van de kinderboekenweek én de Nationale Kinderzwerfboekdag, wordt op de Van Rootselaarschool in Nijkerkerveen (Van Noortstraat 42) één van die nieuwe kinderzwerfboekstations onthuld. Dit feestelijke gebeuren vindt plaats om 9.00 uur.

Boeken zwerven van kind naar kind

Kinderzwerfboek stimuleert lezen op een leuke en zeer laagdrempelige manier. Op diverse plekken in Nijkerk zal straks een kinderzwerfboekstation te vinden zijn, waar je zwerfboeken kunt brengen maar ook gewoon kunt pakken om te lezen.
Lezen is namelijk leuk, avontuurlijk én leerzaam. Hoe meer kinderen lezen, hoe beter ze hun talenten kunnen ontwikkelen.

Het systeem van Kinderzwerfboek is dat er boeken beschikbaar zijn die gaan zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers en bijvoorbeeld winkels. Door middel van een zwerfboeksticker waar een code op geschreven wordt kun je een zwerfboek zelfs helemaal volgen op zijn reis, maar dat hoeft natuurlijk niet.
Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn.

Nationale Kinderzwerfboekdag

Veel kinderen in Nederland kunnen thuis niet lezen omdat ze geen boeken hebben. Daarom is de eerste dag van de Kinderboekenweek uitgeroepen tot Nationale Kinderzwerfboekdag. Dit jaar is dat op woensdag 5 oktober.

Ook de initiatiefnemers van Kinderzwerfboek Regio Nijkerk roepen iedereen op om een duik te nemen in de boekenkast en op deze dag een kinderboek uit zwerven te sturen. Zo gaan er meer boeken zwerven en kunnen meer kinderen lezen!

Er staat al een kinderzwerfboekstation bij Basisschool Het Baken en vanaf 5 oktober dus ook op de Van Rootselaarschool in Nijkerkerveen.
Op korte termijn komen er nog zwerfboekstations bij in winkelcentrum Paasbos, op het gemeentehuis, bij de Emmaschool en bij Basisschool De Hoeksteen. Ook in Hoevelaken wordt gewerkt aan een zwerfboeklocatie.

Wist u dat 15% van de kinderen het basisonderwijs verlaat met een taalachterstand? Dat zijn er ruim 40.000 per jaar! Kinderzwerfboek wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Want zonder taalachterstand gaan ze een betere toekomst tegemoet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen