Architect Dorpshuis en nieuwe scholen Nijkerkerveen snel bekend

Foto: gemeente Nijkerk

Naar verwachting volgende week wordt de architect bekend die het dorpshuis en de basisscholen aan de Van Noortstraat gaat ontwerpen.

Er waren oorspronkelijk vier architecten in de race, maar daarvan is er eentje afgevallen. De definitieve ontwerpen van de resterende architecten worden woensdag gepresenteerd.

Onzinverhalen

Eind dit jaar wordt tussen de bouwpartijen een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het dorpshuis moet een openbaar toegankelijke ruimte worden waar iedereen terecht kan voor activiteiten of een praatje. De gemeenschappelijke ruimte wordt inhoud gegeven door een evenementencommissie. Het bouwwerk komt te staan op de plek van de Calvijnschool. Daar worden de nieuwe schoolgebouwen van de Calvijnschool en de Van Rootselaarschool gerealiseerd.

“Het is kul dat de Calvijnschool tijdens de nieuwbouw niet tijdelijk zou kunnen verhuizen naar de Van Rootselaarschool en dat nog geen besluit is genomen, zoals De Stad Nijkerk schreef,” aldus Tom Wagensveld van de stichting Dorpshuis. Hij gaat verder: “Ook is het onzin dat sommige verenigingen, die van het dorpshuis gebruik moeten maken, zijn afgehaakt. ” Niettemin mort muziekvereniging Concordia bij monde van Bert van de Kamp over een te hoge toekomstige huur. Concordia gaat actie voeren om op de huidige locatie te blijven gehuisvest, zo luidde het bericht.

Volgens Concordiavoorzitter Mathias van Veen valt dat laatste wel mee: “Er is vanuit Concordia en haar bestuur geen plan om actie te voeren om onze huidige huisvesting te behouden. Dat dit in Nijkerkerveen de ronde doet is het verhaal van een lid en niet het officiële standpunt van het bestuur. Feit blijft dat we bang zijn voor (te) hoge huurprijzen en dat onze deelname aan het nieuwe dorpshuis daarvan afhangt. De intentie om hierin mee te gaan, is er nog steeds, onder juiste voorwaarden.” Hij gaat verder: “Er zijn tot op heden nog geen officiële gesprekken geweest tussen Concordia en Stichting Dorpshuis Nijkerkerveen. Deze zullen nog wel nodig zijn om onze deelname in het nieuwe dorpshuis vorm te geven. Concordia zal, zolang de huidige huisvesting nog bestaat, hierin niet het voortouw nemen.”

De Stichting Dorpshuis heeft sinds kort ook een eigen website waarop de laatste ontwikkelingen zijn te volgen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen