Nieuwbouw Veensche Boys november 2017 opgeleverd

Foto:

Drie keer achtereen kondigde voorzitter Dick Schouten van voetbalvereniging Veensche Boys aan dat de volgende nieuwjaarsreceptie in het nieuwe clubgebouw zou plaatsvinden en ditmaal lijkt het er inderdaad op dat zaterdag 7 januari voor de laatste maal de oude kantine van de club uit Nijkerkerveen wordt gebruikt voor het uitwisselen van de beste wensen.

Eind februari gaat de eerste schop de grond in voor het nieuwe clubgebouw.

Alweer een jaar voorbij en nog altijd zitten we met z’n allen in de oude kantine. Natuurlijk oergezellig maar er had vanzelfsprekend allang een nieuw clubhuis moeten staan,’ begon Schouten. Sinds het aantreden van het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders van Nijkerk is er toch het één en ander veranderd.”  Er werd een gemeentelijke garantie afgegeven voor het tekort van drie ton. Er volgde een aannemingsovereenkomst en Veensche Boys kreeg een tweede kunstgrasveld. Schouten: Op de valreep zijn al deze zaken nu geregeld en start de bouw van het clubgebouw in de laatste week van februari. En voor de duidelijkheid bedoel ik februari 2017. Dus zeg ik voor de derde keer in successie dat we hier de laatste nieuwjaarsreceptie van Veensche Boys in dit gebouw meemaken.” De oplevering van het nieuwe gebouw is gepland in november 2017.

“Afgezien van de mooie nieuws dat we eindelijk starten met het bouwen, begint de uitdaging nu pas echt. We zullen ongelooflijk veel een beroep moeten doen op de leden om de nieuwbouw te kunnen realiseren. Deels met eigen handarbeid maar ook voor een groot deel met de euro’s.” Middels door de ledenvergadering goedgekeurde verhogingen van contributies en consumpties in de kantine kan een deel worden opgevangen door acties onder leden, sponsors en in het dorp. Hiermee kan de lening van drie ton versneld worden afgelost.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Reacties