Woningzoekenden Nijkerkerveen vallen tussen wal en schip

Foto:

Woningzoekenden uit Nijkerkerveen dreigen tussen wal en schip te vallen door het nieuwe woonruimteverdeelsysteem. Dat betoogt Bertus van Essen van de woningbouwcorporatie De Goede Woning.

Inwoners uit Nijkerkerveen komen nauwelijks meer aan bod voor een huurwoning, terwijl daar de nood soms best hoog is.

De sociale huurwoningen in Nijkerk en Nijkerkerveen worden verdeeld via de regionale website Woningnet Eemvallei. Ook woningzoekenden uit gemeenten Amersfoort, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg kunnen daarbij reageren. Van Essen had namens de Goede Woning onlangs een woning beschikbaar en er kwamen 271 reacties. Daarvan kwamen er maar liefst 92 uit Amersfoort, 53 uit Nijkerk en de rest uit andere omliggende gemeenten.

Bewoners uit Nijkerkerveen hebben hierdoor nauwelijks nog kans. Het wrange feit deed – ┬ávolgens Van Essen – zich ook nog eens voor dat de eerste negen woningzoekenden bovenaan de lijst de woning afwezen. Van Essen: “Dan is er fundamenteel iets heel erg mis met het woningverdeelsysteem. In Nijkerkerveen zijn heel veel mensen die graag deze woning zouden willen hebben.”

In het deelplan 2 van Nijkerkerveen is overigens aan slechts vijf personen uit Nijkerkerveen een huurwoning toegewezen. De rest ging naar mensen van buiten het dorp.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Reacties