Kantine Veensche Boys barst uit zijn voegen na bizarre wedstrijd Ajax

De kantine van voetbalvereniging Veensche Boys stond donderdagavond helemaal op z’n kop, nadat het laatste fluitsignaal klonk bij de wedstrijd Olympique Lyon – Ajax.

Ajax, het team van Donny van de Beek, heeft zich ondanks een 3-1 nederlaag geplaatst voor de finale van de Europa League. Het is voor de Amsterdammers en Donny de eerste Europese finale in 21 jaar.

Dat was reden voor een enorme explosie van vreugde in de kantine, waar werd gekeken op het nieuwe beeldscherm dat Donny heeft geschonken en waar alle hapjes van de familie Van de Beek gratis werden verstrekt.

Ajax had vorige week in de Arena met 4-1 gewonnen en die marge was net genoeg om de nederlaag in het Parc Olympique Lyon geen pijn te laten doen. De finale wordt op 24 mei gespeeld in het Zweedse Solna. In de voorstad van Stockholm is Manchester United dan de tegenstander. Dankzij Kasper Dolberg kwam Ajax in de eerste helft op een 0-1 voorsprong, maar met twee goals vlak voor rust bracht Alexandre Lacazette de spanning terug. Tien minuten voor tijd scoorde Rachid Ghezzal zelfs de 3-1. Donny van den de Beek viel in de tweede helft in. Hij had Ajax veilig kunnen stellen, maar zijn prachtige afstandsschot belandde in de kruizing. Een rode kaart voor Nick Viergever en veel spanning in de slotfase, daar bleef het bij

De laatste Europese finale die Ajax speelde was tegen Juventus in het seizoen 1995/96. In de eindstrijd van de Champions League was Juventus toen net te sterk.