Puntendeling Flevo heren

Foto:

De heren van Flevo speelden zaterdagavond thuis tegen de Rijn uit Wageningen. Vooraf wist men al dat er een zware wedstrijd te wachten stond. De Rijn stond dan wel 2 plekken onder Flevo, maar het verschil was maar 1 punt.

De eerste periode was in het voordeel van de tegenstander. De bezoekers openden de wedstrijd met twee doelpunten op rij. Daarna bracht Mark Stolk Flevo op gelijke hoogte met twee doelpunten. Hierna was het restant van deze periode compleet voor de Rijn. Zij liepen eenvoudig uit naar 2-5.

De tweede periode daarentegen was weer compleet voor Flevo. Door doelpunten van Jelmer Kooy, Mark Stolk, Wouter Haandrikman en Robert Koelewijn stond Flevo op een 6-5 voorsprong aan het eind van deze periode.

Flevo hield niet op met doelpunten maken. Mark Stolk en Ruben van den Bor brachten Flevo op een voorsprong van 3 doelpunten. Na zo lang niet gescoord te hebben wist de Rijn eindelijk weer goal te maken, tussenstand 8-6. Mark Stolk en Wouter Haandrikman wisten hierna voor Flevo de voorsprong uit breiden. Aan het einde van deze periode kwamen de bezoekers met een geplaatst afstandsschot terug tot 10-8.

In de laatste periode was de thuisploeg zo moe, dat het er van scoren niet meer kwam. Ruben van den Bor liep tegen zijn derde persoonlijke fout op en mocht niet meer verder spelen. De bezoekers wisten wel te scoren uit deze overtal situatie. Daarna mistte Flevo ook nog een overtal situatie en in de break daarna scoorde de Rijn de gelijkmaker.

Beide teams speelde zeer slordig en vele ballen kwamen niet aan. Aan het einde van de wedstrijd werd Ingmar Loos uit het water gezonden. De Rijn nam een time-out voor een korte bespreking. De man-meer situatie die volgde werd eenvoudig onderschept door Mark Stolk. Zo eindigde deze wedstrijd in een gelijke stand. 10-10.

De heren van Flevo hielden aan deze zware wedstrijd gespeeld maar 1 puntje over. Volgende week zaterdag 16 december is de laatste wedstrijd voor Flevo van 2017. Ze spelen dan uit in Amsterdam tegen de Dolfijn 1.

Bijdrage van Matthijs Jut

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen