Stadsderby voor Sparta (video)

Sparta Nijkerk heeft zaterdag de derby tegen NSC gewonnen.

NSC was niet opgewassen tegen de buurman: 3-0.

De eerste kans was voor NSC, dat verder nuawelijks voor de goal gevaarlijk werd. Na een half uur schoot Frank Heus op doel, die bal ging erin, omdat Jonas Katshima die van richting veranderde. NSC mocht in het verloop van de eerste helft blij zijn dat het daarbij bleef.

De tweede helft was de speigel van de eerste drie kwartier, alleen moest Sparta met 10 man verder toen Muhammed Dinc de rode kaart kreeg, Daarna scoorde Heus de 2 – 0. NSC-er Bartels kreeg nog een mooie mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken, maar strandde op keeper Bouwman die een rustige middag had. Heus bracht met een strafschop de eindstand op 3 – 0.

Daarmee neemt Sparta in de staart van de hoofdklasse afstand van de stadsgenoot. Voor NSC was het extra zuur omdat concurrent Zuidvogels ook nog wist te winnen. De NSC’ers staan nu voorlaatste in de hoofdklasse.

Traditie

Voorafgaand aan de wedstrijd proberen NSC supporters de aandacght te trekken, door iets op de Ebbenhorst te “versieren”. Dit keer was dat de dug-out.