Volta h2 weg gespeeld door Surf h1

Foto:

Afgelopen zaterdag was het Volta H2 uit Lelystad, dat kennismaakte met de smaak van verplettering:

Met ruime cijfers in het voordeel van Surf werden de sympathieke Lelystedelingen weer naar huis gestuurd.

Coach Nijenbrinks had de ranglijst bestudeerd en gezien dat het verschil tussen Surf en Volta maar liefst 10 plekken betrof. Reden dus om ook een tweetal ‘mindere Goden’ van zijn ploeg speeltijd te geven. Concreet betekende dat dat Gijsen en Middelkamp na maanden blessureleed zich weer in het Surf-tenue hezen en dat De Gans, Van Arnhem en Van Hamersveld rust kregen.

Met Kas, Middelkamp, Renia, Meijer, Van der Stelt en Piekema binnen de lijnen, geassisteerd door de librerende Stellingwerf, werd het startsein gegeven. En eigenlijk is Surf vanaf het eerste punt niet in gevaar geweest. Het verschil in niveau was gewoon te groot om het ook maar een beetje spannend te maken. Volta probeerde nog heel even om de uitstekend fluitende scheidsrechter Bart uit zijn concentratie te halen door te verwijzen naar vrij interpreteerbaar spelregels. Tevergeefs natuurlijk. De eerste twee sets gingen dan ook met 25-14 en 25-8 naar Surf.

De derde set kwam Gijsen het team versterken en mocht Renia op zijn lauweren gaan rusten. Dit veroorzaakte enige onbalans, maar dit kon uitstekend worden opgevangen. Met name Stellingwerf excelleerde in precisie-passing waardoor Meijer geen stap hoefde te zetten om zijn aanvallers te bedienen. Het eind van de set werd nog een beetje spannend doordat er toch wat joligheid in het Surfspel sloop, maar na een donderpreek van Nijenbrinks mocht Gijsen het laatste punt maken: 25-22.

De laatste set was eigenlijk nog maar een formaliteit. De weerstand van Volta was volledig gebroken en ook deze set was het de gefortuneerde Gijsen dat het laatste (en ook zijn enige) punt binnentikte: 25-14.

Surf heeft daarmee een paar uur aan kop gestaan, maar kampioensconcurrent VZK maakte later die middag geen fouten. Het verschil op de ranglijst is 3 punten. Aankomende donderdag is ‘The Clash’ tussen deze twee teams om 20:30 in Wezep. Wie zou zich over een week Vlaggendrager mogen noemen?

bijdrage van Alexander Gijsen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen