Flevo dames winnen met ruime cijfers van RCZ

Foto:

Na het gelijkspel van vorige week mochten de dames van Flevo zich deze week revancheren tegen RZC uit Renkum.

De heenwedstrijd ging met 10-8 verloren, hoewel er toen zeker kansen op de winst was voor de Nijkerkers.

Met coach Corné van der Tang op de bank begon Flevo sterk aan de wedstrijd. Er werd hard gewerkt. Dat resulteerde in diverse uitsluitingen aan de kant van RZC. Miranda van de Vliert tikte de openingstreffer mooi in. Even later wist ook Jette Bokkers via een intikbal het doel te vinden. Het eerste part werd met een 2-1 stand afgesloten nadat RZC via een overtal situatie wist te scoren.

Het tweede part werd op dezelfde manier geopend als het eerste; weer wist Miranda van de Vliert een intikbal vanuit een man meer situatie te scoren. Nadat een 5 meter bal door RZC werd gemist, kwam Jette Bokkers vrij door en na een mooie pas van keepster Vivian Haandrikman de voorsprong uit te breiden. Linda van de Kraats maakte het mooiste doelpunt van de avond door een achterwaartse goal. RZC wist deze periode scoorde maar één keer.

Aangezien het harde werken werd beloond door de scheidsrechters, bleef dit het aanvalsplan. Veel inzwemmende acties resulteerden in vele uitsluitingen aan de kant van de tegenstander. Naomi Heimensen opende het derde part met een doelpunt vanuit de korte hoek bij een overtalsituatie. De dames van RZC hadden het lastig met de inzwemmende acties. Ze moesten regelmatig aan de noodrem trekken. Flevo had het vizier niet meer helemaal op scherp staan. De wedstrijd had eerder beslist kunnen worden. Door een harde ingreep kreeg Flevo een 5 meter bal, die feilloos werd benut door Naomi Heimensen. RZC kwam er in dit part eenmaal aan te pas, ruststand 7-3.

Bij het ingaan van het laatste part was het duidelijk dat de winst Flevo niet meer kon ontgaan, maar de dames wilden graag aan het doelsaldo werken. Linda van de Kraats maakte haar tweede doelpunt van de avond door goed in te lopen en het gaatje in de verdediging te vinden. Na twee gemiste 5 meters van Flevo maakte Vera Molan vanaf de midvoor positie een mooi achterwaarts doelpunt. De wedstrijd werd met dubbele cijfers afgesloten door Naomi Heimensen. In de laatste seconde werd een overtal situatie benut met een prima afstandsschot. Eindstand 10-3 in het voordeel van Flevo.

bijdrage van Esther Eijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen