Jumping Indoor Nijkerk dag 3

Op dag drie van de Jumping Indoor Nijkerk werd er al om 9 uur in de ochtend gestart met de eerste rubriek.

Dit was de klasse M, waar wederom twee parcoursen gereden werden om een finaleplek te kunnen bemachtigen op de zaterdagavond. Aansluitend werden de klasse Z en ZZ gereden. Deze ruiters reden één parcours, met aan het einde van de avond de finale.


Begin van de avond startte het nationale 1.40. Hier kwamen ruim 30 ruiters aan de start, waarvan er 13 door mochten naar de barrage. In de barrage werd er echt gestreden om de winst en de verschillen tussen de gereden tijden waren dan ook klein. Neuderuiter Dennis van de Brink wist met een verschil van 1,03 seconden de eerste plek te bemachtigen.

Aansluitend kwamen de Z en ZZ ruiters nogmaals in actie tijdens de gecombineerde finale. Parcoursbouwer Marco de Jong had een uitdagend parcours neergezet, wat er voor zorgde dat maar zes ruiters de balken boven wisten te houden. Deze zes gingen door naar de barrage, waar het om de snelste tijd gaat. Neuderuiter Jenny van den Burg reed een nette foutloze barrage, haar tijd was goed voor een derde plaats. Larissa Hartkamp wist met haar paard Faya een snelle tijd neer te zetten en mocht zich winnaar van de finale Z/ZZ noemen. Vol trots nam ze de eerste Nijkerkse Torenbaal in ontvangst.

bijdrage van Hanneke Verhoef en Arjen Gerritsma. Zijn foto’s vindt u voor een deel terug in de fotoserie.Nog meer foto’s staan op zijn website

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen