Gevarenzone dreigt weer voor NSC

Zwakke start zorgt voor verlies

NSC begon zwak aan de wedstrijd en het was DFS wat al snel op voorsprong kwam nadat een corner niet goed verwerkt werd. Een paar minuten later was het al 0-2. Een voorzet werd door iedereen gemist en draaide in de verre hoek binnen. NSC kwam niet aan voetballen toe en DFS was elke keer een stap eerder bij de bal.

Toch waren er wel degelijk kansen voor NSC, Van den Brom was net een fractie te laat op een voorzet van Grovenstein en Rozema kreeg ook een mooie kans. Vlak voor het rustsignaal kreeg Grovenstein een schietkans, maar de bal ging voorlangs.

Na de rust probeerde NSC meer van het doel af te spelen, maar viel de 0-3 op een ongelukkig moment. Om dan nog minimaal drie goals te maken is wel heel moeilijk. Toch gebeurde het wel bijna. Eerst was het Schaap, die de bal binnen kopte en later was het van den Brom die de aansluitingstreffer maakte na een goede voorzet van Grovenstein. Het geloof was terug bij NSC. De gelijkmaker hing in de lucht en viel ook bijna. Cornelisz kopte vanaf drie meter op de lat. DFS gaf daarna weer wat meer gas en kwam kinderlijk eenvoudig op 2-4. Daarna was de wedstrijd wel gespeeld.

bijdrage van Wilbert Nusselder (tekst) en Arjen Gerritsma (foto’s)