NSC wint derby van SDC Putten

NSC heeft een dik verdiende overwinning geboekt in de derby tegen SDC Putten met 2-4.

SDC was in de eerste minuten wat sterker, maar het was NSC dat op voorsprong kwam na acht minuten.

Een indraaiende bal van Cornelisz werd bij de eerste paal goed tegen gehouden door de keeper. De rebound via Schaap kwam bij Van den brom die scoorde en NSC zo op voorsprong zette. Daarna was er maar één ploeg, die voetbalde en dat was NSC. Aanval na aanval werd op de mat gelegd en het was aan de mannen zelf te wijten dat er niet eerder afstand genomen werd van Putten. Maar Grovenstein – die al een paar mogelijkheden had gehad om te scoren – kreeg in de 35ste minuut weer een enorme kans. Zijn solo strandde op de keeper, maar in de rebound was Van den Brom er als de kippen bij om te scoren en NSC naar een prima tussenstand schoot.

Putten had maar weinig in te brengen en mocht blij zijn met een 0-2 ruststand. Na de thee een feller SDC, dat al snel terug kwam in de wedstrijd via een strafschop. Degenaar schoot prima binnen en Ranzijn kon er net niet bij, al ging hij naar de goede hoek. Daarmee was de spanning terug in de wedstrijd en leek SDC door te drukken. NSC had het even moeilijk en ging weer teveel achteruit lopen. Na tien minuten hervond NSC zich en kreeg het via Van den Brom en Schaap twee kansen om weer uit te lopen naar een marge van twee goals.

Na een blessurebehandeling kwam Cornelisz weer het veld in en kwam in scoringspositie op rand 16. Hij draaide zichzelf prima vrij en schoot beheerst de bal langs de keeper van SDC. Met nog een kwartier te gaan en wetende dat SDC moet komen zou je verwachten dat NSC het slim uit zou spelen. De kansen waren er wel voor Van den Brom, maar hij kreeg de bal niet in het netje. SDC dat alles of niets ging spelen kwam in de 80ste minuut weer terug in de wedstrijd toen de bal bij de tweede paal binnen viel. Toch kwam NSC niet meer in gevaar want het had het betere van het spel op dat moment. Een prima aanval een paar minuten voor het eindsignaal kwam bij Grovenstein, die zijn goede spel beloonde met een goal en NSC op 2-4 bracht.