Sparta Nijkerk zoekt powervrouwen

foto: Ron Stuveling
Foto:

Sparta Nijkerk is op zoek naar vrouwen vanaf een jaar of 16 die willen voetballen in het Vrouwen 1 of Vrouwen 2 voetbalteam.

Sparta Nijkerk heeft twee vrouwenteams. De Vrouwen 1 selectie zal komend seizoen uitkomen in de 3e klasse zaterdag en de Vrouwen 2 in de 4e klasse zaterdag.
Voor beide selecties zoekt de vereniging versterking. Voor Vrouwen 1 worden speelsters gezocht met de ambitie om met de vereniging mee te groeien naar een hoger niveau. Naast voetbalkwaliteiten moeten spelers als persoon in het team passen; een goede onderlinge sfeer bevordert de prestaties.

Daarnaast is Sparta Nijkerk op zoek naar keepsters. Wie al keepster is of de uitdaging aandurft om het doel schoon te houden krijgt een kans in de Vrouwenteams. Spelers krijgen een keepersopleiding op maat, zodat ze uit kunnen groeien tot de onbetwiste nummer 1 onder de lat.

Voor Vrouwen 2 is de vereniging op zoek naar meiden/vrouwen die op een iets lager niveau willen voetballen. Ook dit team wil haar wedstrijden graag in winst omzetten, maar de gezelligheid en de derde helft zijn net zo belangrijk.

Sparta Nijkerk wil de leukste en meest toonaangevende vereniging van de regio worden als het gaat om meiden- en vrouwenvoetbal. De vereniging is trots op de club en beschikt over een prachtige accommodatie met maar liefst 7 velden. Op dit moment heeft de vereniging ruim 150 vrouwen en meiden die met veel plezier bij Sparta Nijkerk spelen. Dat is al veel, maar de club wil doorgroeien.

Plezier én kwaliteit

Spits Eline Tingen niet langs VVOG goalie

Hans Stam, Meiden-coördinator Sparta Nijkerk: ,,Wij zorgen voor zowel plezier als kwaliteit binnen onze meiden- en vrouwenteams. Bovendien zijn alle train(st)ers in het bezit van, of in opleiding tot, een Trainer-coach 3-diploma. Dat betekent dat zij ervaring en kennis hebben met het trainen van vrouwen en meiden. Speelsters krijgen daardoor de kans om ieder jaar te groeien naar een beter niveau. Bij sommige teams ligt de nadruk iets meer op winnen, maar er zijn ook teams die puur meedoen vanwege het leuke spelletje, waarbij plezier boven winnen gaat. Want ook dat vinden we belangrijk.”

Beleid

Sparta Nijkerk heeft een duidelijk beleidsplan voor de komende 5 jaar, waarin is vastgelegd wat de doelstellingen zijn om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen.

Ook is er een duidelijke structuur met betrekking tot taakverdelingen van trainers en leiders. Dit alles om er voor te zorgen dat speelsters zich alleen maar bezig hoeven te houden met waar het om gaat: Lekker voetballen. Stam: ,,Naast voetbal willen we de komende jaren, naast de al bestaande Sparta Nijkerk Leeuwinnen Cup en de Leeuwin van de Week, nog meer dingen gaan organiseren die echt voor vrouwen en meiden zijn. Wij vragen onze meiden en vrouwen om mee te praten over evenementen en mee te denken over toekomstige dingen die belangrijk zijn.”

Voor meer informatie: Hans Stam, [email protected] of 06-50680060. Geïnteresseerde mogen altijd een keer meetrainen op 1 van de trainingsavonden op maandag of woensdag. www.spartanijkerk.nl.

bijdrage van Maranke Pater

Reacties

article
109609
Sparta Nijkerk is op zoek naar vrouwen vanaf een jaar of 16 die willen voetballen
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/109609/sparta-nijkerk-zoekt-powervrouwen/
2018-05-16T09:17:55+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2017/08/13153559/2017-08-12-sparta-vr1.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport