Veel zweetdruppels tijdens kampioenschappen BCH

Badmintonclub Hoevelaken clubkampioenschappen 2018
Badmintonclub Hoevelaken clubkampioenschappen 2018
Foto:

Vooral in de winter is het erg fijn een binnensport uit te oefenen.

Buitensporten worden vaak geteisterd door uitval van wedstrijden of ontberingen in verband met kou, vorst of regen. En wat is er dan prettiger om een shuttle te slaan in een sporthal. Maar afgelopen zaterdag gold dit niet. Met buitentemperaturen ruim boven de 25 graden werden er veel zweetdruppels geproduceerd in sporthal ‘De Slag’. De reden voor de activiteiten waren de clubkampioenschappen van Badmintonclub Hoevelaken.

In de voorafgaande twee weken speelden junioren en senioren hun poulewedstrijden en kruisfinales om uiteindelijk op zaterdag 26 mei om te prijzen te spelen. Om 13.00 uur werden de wedstrijden gespeeld in de bloedhete sporthal. In verschillende disciplines werd prijzen verdeeld.

De grootverdieners in de junioren A-klasse waren Bart Wuijster en Rosa de Jong. Zij gingen net als vorig jaar met 3 hoofdprijzen naar huis. In de aanstormende B-klasse werd ook met veel passie gespeeld en Mark Waaijenberg en Daniël Kelder wisten daar ieder 2 prijzen te pakken.

Bij de senioren wisten Tamara van de Berg en Bart Sloeserwij de eerste prijs in het enkelspel te bemachtigen. Waar Tamara tot het uiterste moest gaan door het winnen van een beslissende derde game leek het Bart makkelijker af te gaan door in 2 games te winnen.

Nadat de laatste wedstrijd was gespeeld werden alle prijzen in de sporthal uitgereikt onder toeziend oog van het aanwezige publiek. De aanmoedigingsprijs bij junioren werd aan Roos Pranger uitgereikt. Roos heeft zich enorm ingezet tijdens de clubkampioenschappen en bleef positief strijden. De pluimprijs bij senioren werd dit jaar gegeven aan Hennie Straakenbroek. Hennie is actief in de Technische en Jeugd Commissie en is een echte spil binnen de club en verdiend daarom deze prijs dubbel en dwars.

Uiteindelijk konden de deelnemers toch nog genieten van de tropische temperaturen tijdens de aansluitende barbecue. Wederom kan iedereen weer terugkijken op een geslaagd toernooi, met dank aan de organisatie, deelnemers en al het publiek.

bijdrage van Agnes Jacobs

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen