Telstar/Dé Registermakelaar wint laatste thuiswedstrijd

Op een kokend heet kunstgrasveld in Hoevelaken kruisten Telstar en NKC ’51 de degens.

Het werd geen moment spannend. Via 14-8 liep de thuisploeg eenvoudig uit naar een 25-16 overwinning.

Die hitte. Het mocht niet benoemd worden, maar een ieder had er last van. Amper wind, geen wolkje aan de hemel. Men kon zoveel drinken als men op kon, maar het werd er net zo hard weer uitgezweet. Enfin, beide ploegen hadden er last van en moesten aan de bak, maar de hoofdmacht had ditmaal geen moeite met NKC ’51.

Telstar stond de gehele eerste helft aan de goede kant van de score en had voor het eerst een duidelijk gat bij een stand van 8-4. Vijf minuten voor rust kwam NKC nog terug tot 10-8. Voordat de verkoeling en schaduw van de kleedkamers werd opgezocht, stelde de hoofdmacht echter orde op zaken door viermaal op rij te scoren: 14-8.

Na rust gingen de Hoevelakers onverdroten voort. Telstar werkte hard, creëerde een hoop kansen en had over in de rebound. Ondanks dat het vizier niet altijd op scherp stond, wisten de gasten pas bij een stand van 19-8 iets tegenover de Hoevelakense dadendrang te zetten. Berdien Bruining (stopt) en Inke Bleeker (lager team) kregen nog een welverdiende publiekswissel en de wedstrijd kabbelde naar een einde. Om en om scorend werd de eindstand bepaald op 25-16.

In de laatste thuiswedstrijd kreeg het publiek een goede wedstrijd te zien, met een gretig Telstar. Na afloop kreeg Daan te horen dat hij zijn KT4-diploma heeft gehaald, gefeliciteerd! Volgende week wacht de laatste wedstrijd van het seizoen. Het reeds gedegradeerde Revival is de tegenstander.