Wie wint 13 juni de 23e Flitstriatlon

Foto:

Woensdagavond 13 juni a.s. om 18.30 klinkt het startschot voor de 23e AVN Flitstriatlon.

Deze jaarlijks terugkerende Nijkerkse sprint triatlon is een geliefde wedstrijd onder veel Nijkerkse sporters en landelijke triatleten.

Zwemmen, fietsen en hardlopen in tijdritformule

De AVN Flitstriatlon staat vooral bekend om zijn unieke tijdritkarakter waarbij de deelnemers om de 10 seconden van start gaan. Hierdoor blijft het voor de deelnemers en publiek tot het laatst spannend wie de winnaar is. Alle deelnemers doen hun uiterste best om de snelste tijd neer te zetten. De deelnemers starten met het zwemonderdeel van 500 meter vanaf de steiger naast de Arkersluis. Hierna volgt een snelle wissel in de wisselzone naast de sluis waarna er 20 km gefietst wordt in 3 rondes. De fietsroute loopt over de Zeedijk, links de Arkerweg op, kruising linksaf naar Nekkeveld gevolgd door Watergoorweg. Na het viaduct linksaf het fietspad Junckerpad over de Arkersluisweg langs de Arkervaart terug naar de Arkersluis.Hierna is er weer een wissel in de wisselzone, waarna er 5 km moet worden hardgelopen over een heen en weer parcours op het Arkemheense pad.

Sporters goed te volgen

Aan de start verschijnen 300 individuele deelnemers en 20 teams die ieder een toptijd proberen neer te zetten. De wedstrijd is voor publiek goed te volgen. Vanaf de Zeedijk en het Arkemheensepad kun je alle drie de onderdelen goed zien. Daarnaast zijn het fiets- en loopparcours erg aantrekkelijk voor publiek omdat deze uit meerdere rondes bestaan. Hierdoor zijn de deelnemers goed te volgen en aan te moedigen. Overigens is het parcours geheel autovrij. Dit betekent dat publiek het evenement alleen kan bereiken via de Berencamperweg.

Het goede doel

Ieder jaar zet de organisatie van de Flitstriatlon zich in voor het goede doel. Een gedeelte van het inschrijfgeld plus een vrijwillige bijdrage van de deelnemers komt dit jaar ten goede aan Het Jeugdsportfond Nijkerk. Ook biedt de Flitstriatlon weer ruimte voor deelnemers van de Lighthouse Sport Foundation, waaraan kinderen met speciale behoeften in teamverband kunnen deelnemen. Zij zullen om 18.30 als eerste starten, waarna om 18:45 de estafette teams van start gaan. Vervolgens start om 19:00 uur de eerste deelnemer aan zijn of haar individuele 1/8 triatlon. Om 20:15 uur vindt de prijsuitreiking plaats voor teams en om 21:15 uur verwachten we de snelste mannen en vrouwen te huldigen, met vervolgens de snelste Nijkerker en Nijkerkse.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen