Kevin Hols naar tweede van Veensche Boys

Foto:

Topspits Kevin Hols vertrekt op eigen verzoek uit de a-selectie van Veensche Boys. Hij zegt met minder plezier te voetballen voor het eerste zaterdagteam. 

De topscoorder van het vorige seizoen gaat zich de rest van het seizoen inzetten voor het tweede team van Veensche Boys. Willem van ’t Westeinde had niet verwacht dat hij nu al één van de grootste talenten uit de jeugd van Veensche Boys moet missen in de selectie.  Willem van ’t Westeinde:  Het was een volslagen verrassing voor ons dat Kevin aankondigde dat hij in het tweede wilde gaan voetballen. Hij wilde voor zijn plezier gaan voetballen. Het lijkt me dat je altijd voor je plezier moet voetballen. Hij bedoelde daarmee dat hij niet voor zijn plezier voetbalde in het eerste. De reden is wellicht dat de druk zo hoog is dat hij het daardoor niet meer zo leuk vindt. Daarom wil hij in het tweede gaan voetballen met zijn vrienden om het plezier terug te krijgen. Het ligt niet aan de spelers van het eerste en de trainers, maar dan zal het de druk wel zijn, ook al blijft het in het ongewisse.
Welke rol hadden jullie voor hem in gedachten dit seizoen?
Willem van ’t Westeinde: Hij zou gaan strijden voor een plekje centraal in de spits. Daar hebben we het met hem over gehad. Een garantie kan niet worden gegeven voor een basisplaats, maar we namen hem heel serieus, te meer daar er ook belangstelling voor hem was van andere clubs aan het einde van dit seizoen. Toen werd gezegd: dat moet je niet doen, want we geloven in je. Er zijn verder slechts twee of misschien drie kandidaten voor een plekje centraal voorin. Daar zou hij voor in aanmerking kunnen komen. Hij was vanaf het begin van dit seizoen de enige spits. De rest was nog op vakantie of geblesseerd. Dan weet je gewoon dat er kansen liggen. Hij besluit echter tussen twee trainingen door om ermee op te houden en voor het tweede wil voetballen.
Is het definitief?
Willem van ’t Westeinde: Dinsdag zei hij dat het definitief was. Toen zeiden wij: denk er nog even twee nachtjes over na. Ons voorstel was dat hij tenminste nog zou meetrainen met de selectie in het trainingskamp in Papendal, want dan kun je echt zien hoe het bevalt, of je een basisplaats hebt en hoe het team eruit ziet. Dan kon hij een besluit nemen. Ik kreeg echter vandaag al een sms’je dat hij het toch definitief wilde maken.
Betreur je het?
Willem van ’t Westeinde: Ik vind het jammer voor hem, de selectie en ook voor de club. Hij is toch het symbool van de jeugdopleiding van Veensche Boys. Daarom is het ook goed dat het op een goede en eerlijke manier naar buiten komt. Het ligt niet aan ons. We hebben veel jongens van buiten en we weten ook waarom we die hebben moeten halen. We wilden ook graag jongens vanuit de eigen club. Dan is het jammer dat een speler van de eigen jeugdopleiding om zijn redenen ermee wil stoppen. Wij betreuren het dus om meerdere redenen.
Interview en foto’s Kees van den Heuvel
 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen