Flevo d1 verliest eerste thuiswedstrijd (video)

Foto:

In het nieuwe bad en met een nieuw team en ook nog een nieuwe coach ging het dan toch echt gebeuren.

De dames speelden hun eerste wedstrijd tegen de Rijn. Dit team is altijd erg sterk in de eerste helft van het seizoen. Het zou dus een spannende eerste wedstrijd worden. De nieuwe coach van de dames Hayo Angerman gaf de dames een kort maar krachtige voorbespreking met daar in de boodschap om lekker te spelen en verdedigend de tegenpartij op het helft van het bad op te vangen.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd ging van start. Na een paar minuten moest er toch een doelpunt gaan vallen. Door een uitsluiting aan de kant van Flevo wist een van de dames van de Rijn het net te raken. Gelukkig maakte ook de Rijnse dames even later een fout waardoor de dames van Flevo een penalty meekregen. Die werd netjes binnen de palen geschoten door Naomi Heimensen. Hierdoor stond het weer gelijk en was de stand 1-1 met rust.

Na een paar uitsluitingen wisten de Rijnse dames als eerste het doel te vinden. Hierdoor moesten de dames van Flevo weer bij zien te komen. Door een verdedigende fout door een van de speelsters van de Rijn kreeg Flevo een man meer. Na een paar seconden wist Vera Molan de bal bij Naomi Heimensen te krijgen die hierdoor de bal achter de keepster wist te plaatsen. Ook de dames van Flevo kregen een man minder door een verdedigende fout waar de Rijn goed gebruik van wisten te maken waardoor de stand 2-3 werd in het voordeel van de Rijn.

Na een korte helft wissel lagen er al snel twee doelpunten in een voor de dames van de Rijn maar ook Jette Bokkers wist namens Flevo via een strakke bal in de linkerhoek een doelpunt voor Flevo binnen te harken. Door tweemaal een fout aan de kant van Flevo kregen de dames van de Rijn veel doelmogelijkheden. Voortreffelijk keeperswerk van Melissa van de Horst voorkwam de doelpunten. De dames van Flevo gingen verder om nog een laatste doelpunt achterstand in te halen. Na veel pogingen via de midvoor positie wat niet goed lukte werd er vanaf afstand geschoten door Naomi Heimensen. Dit schot werd beloond met een doelpunt, waardoor de stand weer gelijk was. De dames van de Rijn antwoorden hierop met een tegendoelpunt, waardoor ze weer een kleine voorsprong hadden op de Nijkerkse dames.

In het laatste part werden er veel verdedigende fouten gemaakt aan de kant van de Nijkerkse dames. Dit had tot gevolg, dat de dames van de Rijn heel veel doelpogingen kregen. Die werden drie keer in goals omgezet. De dames van Nijkerk moesten toezien, hoe de bezoekers uit Wageningen met de drie punten naar huis gingen. De eindstand was 4-8 in het voordeel van de Rijn.

Volgende week spelen de dames een uitwedstrijd bij Aquapoldro in Apeldoorn.

bijdrage van Vera Molan

Reacties

article
115814
In het nieuwe bad en met een nieuw team en ook nog een nieuwe coach
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/115814/flevo-d1-verliest-eerste-thuiswedstrijd/
2018-09-23T22:25:12+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/09/23014649/2018-09-22-flevo-d1-van-der-horst.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport