Sparta verslaat koploper

Sparta Nijkerk liet vanaf het begin zien wat de intenties waren, de drie punten in Nijkerk houden.

Deze druk resulteerde in de 17e minuut in een eigen doelpunt van de Duno D. linksback Ahmed Lak tikte de bal heel netjes langs zijn eigen goalie 1-0. vlak voor rust joeg aanvoerder Donny van der Wal de bal met een vlammend schot met een vlammend schot de goal in.

De tweede helft was eigenlijk weinig verheffend. Sparta Nijkerk leek de voorsprong wel best te vinden en de wedstrijd werd wat gezapig. In de 72e minuut twee kansjes voor Janic en in de counter die erop volgde was het bijna raak voor de mannen van Lodewijk de Kruif uit Doorwerth. De paal aan de linkerkant van Manuel Hoogewoning werd gegeseld door een inzet van een Duno aanvaller.

In de laatste vijf minuten drongen de Spartanen nog wel aan en stapelden de kansjes zich op met zelfs nog een bal op de paal van Janic. In de tegenstoot scoorden de Doorwerthers de aansluittreffer 2 -1. Roy Talsma was de doelpuntenmaker.