Flevo h1 kan Houtrib niet bijhouden

Foto:

Zaterdag 27 oktober ontving Flevo heren 1 het eerste van de Houtrib, uit Lelystad, in het Jaap van der Krol bad.

Onder begeleiding van Hayo Angerman gingen de mannen de wedstrijd in. Het team werd versterkt door Wouter Haandrikman van heren 2 en jeugdspelers Patrick Zwart en Piet Heimen Bokkers. Keeper Tim Dijkhuizen kampt nog steeds met een blessure. Op doel lag daarom Roel Gijtenbeek.

Bij de bezoekers speelden een aantal oud spelers van Flevo mee: Olav Wilke, Jan Willem Kuenen en Niels de Wit kwamen in het verleden ook voor de Nijkerkers uit.

De wedstrijd werd geopend door de uitploeg. Na 3 minuten stonden ze op een 0-2 voorsprong. Door een goede vrije bal van Thomas Tuenter en een strak ingeschoten bal van Jelle Wiersma kwam Flevo weer op gelijke hoogte, 2-2. De Houtrib sloot de eerste periode af met een 2-3 voorsprong.

Ruben van den Bor schoot in de tweede periode na een man-meer actie de 3-3 erin. De uitploeg kwam weer op voorsprong, na een zwemactie die goed benut werd, de periode werd met 3-4 afgesloten.

In de derde periode begon het publiek lekker op gang te komen. De tegenstander breidde de voorsprong uit naar 3-5 met een benutte overtal situatie. Daarna kwam Flevo terug tot 5-5 door een doelpunt van Ruben van den Bor en een doelpunt van Patrick Zwart in een overtal situatie.

In de laatste en beslissende periode juichte het publiek de thuisploeg flink toe. Dit was echter tevergeefs, de Houtrib scoorde nog 3 keer. De eindstand kwam daardoor op 5-8.

De volgende wedstrijd is zaterdag 3 november uit bij De Grunte in Hardenberg.

bijdrage van Matthijs Jut

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen