Surf Hoevelaken Heren 1 pakt volle winst in derby tegen NVC (video)

Foto:

Afgelopen zaterdag wist het eerste team van Surf met enig gemak het tweede team van NVC te verslaan met 4-0.

Het Surfteam had een uitstekende voorprogramma gehad voor deze eerste echte test. 25 punten uit 5 wedstrijden. Iedereen keek dus al weken uit naar de eerste topper tussen de nr 1 en 3 van de competitie en ook nog de derby tegen Nijkerk. Coach Middelkamp beschikte over een volledig fitte selectie, aangezien de blessure gevallen Veenendaal, Van de Brug en Renia weer volledig inzetbaar waren. Desalniettemin werden de volgende zes het veld in gekatapulteerd: Spelverdeler Meijer, buitenaanvallers Van de Brug en Nijenbrinks en middenaanvallers Piekema en Van Arnhem.

Ondanks dat tijdens een voorgaande oefencampagne NVC al eens met ruime cijfers was verslagen, leek Surf toch erg zenuwachtig. In de eerste set grossierde Surf in servicefouten waardoor de set toch gelijk op ging, ondanks het dominante Surf-spel. NVC bood goed tegenstand en compenseerde de technische overmacht van Surf met ‘hard-werken’. Aan het eind van de set bij een stand van 21-21 was Nijenbrinks het echter zat en door een 4-tal rake klappen werd de setwinst binnengehaald: 25-21.

Ondanks dat het eindelijk een beetje spannend was geweest, was Middelkamp furieus. Surf moest het spel beter spelen en NVC niet zo dicht bij laten komen. Hij gaf hetzelfde zestal nog één kans, anders zouden de wisselspelers mogen laten zien hoe het moest. Enigszins bevreesd voor de consequenties, hakte Surf hun Nijkerkse opponenten vervolgens volledig in de pan met 25-10.

Eigenlijk was hiermee het verzet van NVC wel gebroken. Van de Brug werd vervangen door Veenendaal en Van Arnhem door Veenendaal, waardoor er nu twee broers in het veld stonden. Dat was niet meer gebeurd sinds de Gijsen-broeders eind jaren ’90 het vlaggenschip bestuurden. Het publiek kon dus smullen, aangezien de Veenendaaltjes de halve familie had opgetrommeld. Het wisselfestijn werd nog gecomplementeerd door Meijer voor Kas in te ruilen. Zoveel nieuwe spelers leidt uiteraard tot wat onwennigheid, maar het moet Middelkamp toch hebben bekoord dat het niet uitmaakt wie er in het veld staat, want ook nu was de setstand weer 25-17.

Met de overwinning al op zak joeg Surf, met Renia gewisseld voor Stellingwerf, op het maximale puntenaantal. NVC had nog wat stuiptrekkingen, maar was blij dat de marteling niet te lang duurde en het scorebord snel 25-16 liet zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen