Periodetitel voor Sparta vr1

dav
Foto:

KLARENBEEK – In de laatste wedstrijd voor de winterstop hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk de 1e periodetitel GEPAKT.

Ze zijn daardoor nu al verzekerd van deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Klarenbeek VR2 werd met 0-2 verslagen.

Om de titel te veroveren moest er zaterdag afgerekend worden met Klarenbeek VR2. Deze onbekende tegenstander stond met wisselende resultaten in de middenmoot en kon dus absoluut niet onderschat worden. Toch bleek al snel in de wedstrijd dat Sparta Nijkerk over het betere team beschikte. Er werd echter te weinig gedaan met het vele balbezit. Het spel was goed, maar – zoals zo vaak dit seizoen – werden de kansen niet afgemaakt. De grootste kans was zelfs voor Klarenbeek, maar tot opluchting van de Spartanen ging de bal naast het doel.

Na rust was het vooral zaak om de rust te bewaren en geconcentreerd te blijven voetballen, dan zouden de goals vanzelf moeten volgen. En dat gebeurde ook. In de 56e minuut scoorde Jivika van Loenen de bevrijdende 0-1, door de Klarenbeek keepster te verrassen met een verraderlijk schot. Marline Bassie, die samen met VR2 speelsters Milou van Amerongen, Charissa Bree en Malissa Beker de selectie versterkte, tikte in de 69e minuut de 0-2 binnen, na goed voorbereidend werk van Eline Tingen en Elvira Dokter.

Nadat Milou van Amerongen het houtwerk boven de goal nog even testte en de niet fitte Christianne van Bloemendaal vlak voor tijd nog even in mocht vallen, floot de scheidsrechter af en barstte het feest los.

Als debutant in de 3e klasse ging Sparta Nijkerk zonder hoge verwachtingen de competitie in, maar na 10 wedstrijden staat het met 8 overwinningen en 2 gelijke spelen alleen op kop. Een fantastische prestatie, die nu extra glans heeft gekregen met een serieuze prijs. Op  9 februari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen AZSV VR2.

bijdrage van Hans Stam

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0