Klompenhouwer niet naar World Team Trophy

Foto:

De KNBB baalt ervan, dat er geen Nederlanders zijn uitgenodigd bij de teamindeling voor de World Team Trophy

De bond heeft om opheldering waarom Dick Jaspers, Therese Klompenhouwer of Niels Feijen niet mogen komen

De KNBB staat achter het evenement, zowel het algemene doel (biljarten krijgen op de Olympische Spelen van Parijs 2024) als het middel (demonstraties; publiciteit; petitie; verschillende biljartdisciplines samen in één team).

Minder enthousiast is de bond dat het team geen Nederlanders bevat. “Geen Dick Jaspers, Therese Klompenhouwer of Niels Feijen dus – ondanks dat Dick en Therese beide regerend wereldkampioen zijn, en huidig nummer 1 van de wereld.”

Naast teleurstelling is er ook verbazing: “Niet alleen op inhoudelijke gronden (het gegeven dat zij niet zijn gekozen – hoe kun je bij de selectie van een team heen om de beide wereldkampioenen?), maar ook procesmatig (dat zij allebei niet vroegtijdig hierover zijn ingelicht door de WCBS; iets wat toch wel mag worden verwacht gezien de statuur en het ambassadeurschap voor de sport van beide wereldkampioenen).”

bron: KNBB

Therese Klompenhouwer reageert: “Het is een demonstratie toernooi, dus onze sport moet zo goed mogelijk neergezet worden en dan moet je de beste sturen vind ik. De twee dames die het meest succesvol zijn in het driebanden, tot nu toe, worden allebei thuisgelaten. Orie Hida (Japan, 4 wereldtitels) en ik (3 wereldtitels). Ik begrijp dat gewoon niet en vind dat een gemiste kans voor dit toernooi en voor onze sport in het algemeen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen