UVV en Sparta Nijkerk introduceren Walking Football

Foto:

De Unie van Vrijwilligers en voetbalvereniging Sparta Nijkerk hebben het initiatief genomen voor Walking Football.

Op donderdag 21 maart is in samenwerking met Sportvereniging Huizen en Blauw Geel ’55 uit Ede een introductiewedstrijd te zien op de Ebbenhorst. Iedereen is welkom om 14.00 uur.

Leven lang voetballen

Walking Football is een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief willen zijn. Het is een sport waarmee je je hele leven lang van de voetbalsport kunt blijven genieten. Jan Verweij van de Unie van Vrijwilligers: ‘Je bent nooit te oud voor Walking Football. Zelfs op hoge leeftijd kun je de sport beoefenen. Binnenkort is dit ook mogelijk in de gemeente Nijkerk.‘

Rennen mag niet

Bij deze relatief nieuwe sport worden nagenoeg dezelfde regels gehanteerd als in het normale voetbalspel, alleen wordt de sport beoefend op wandeltempo. Er mag tijdens de wedstrijd niet worden gerend. De bal mag niet boven heuphoogte komen. Slidings zijn uit den boze. Natuurlijk zijn er wel regels en zal de ene speler wat behendiger zijn dan de ander, maar de spelvreugde staat centraal.

Lekker samen fanatiek genieten van het voetbalspel, verantwoord bewegen en gezellig sociale contacten opdoen. Kortom, ideaal voor de voetbalsenioren onder ons. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je laten zien dat je het nog niet bent verleerd. De introductiemiddag is op 21 maart en het is de bedoeling om vanaf 4 april elke donderdag van 14.00 – 16.00 Walking Football te spelen bij Sparta Nijkerk.

Het programma

14:00 uur : Inloop met koffie en thee
14:15 uur : Welkom en toelichting door Johan Evers (SpartaNijkerk)
14:15 uur : Walking Football door Jorrit Smit (productmanager volwassenen van de KNVB)
14:30 uur : Demonstratiewedstrijd Walking Football door SV Huizen en Blauw Geel’55 uit Ede
15:15 uur : Nabesprekingen, vorming team(s) en inschrijving
16:00 uur : Afsluiting

Geïnteresseerden kunnen zich voor vragen of aanmeldingen richten tot Gerard van Zwol, projectleider UVV. Gerard is te bereiken op [email protected] of telefoonnummer : 06-26382585

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen