Sparta Nijkerk krijgt kunstgrasveld

Foto:

Door het groeien van onder andere het meidenvoetbal heeft Sparta qua velden een nijpend tekort aan trainingsmogelijkheden.

Op kunstgras kun je meer spelen dan op gewoon gras en dus wordt één van de grasvelden vervangen door een kunstgrasveld. Daardoor kunnen de wedstrijdvelden beter ontzien worden. Het veld gaat 540.000 euro kosten. Eerder kosten die velden rond de 4,5 ton. Volgens wethouder Aboyaakoub is dit een gevolg van marktontwikkelingen.

Als je uitgaat van de KNVB/NOC*NSF-normen heeft de club jaarlijks een tekort van 883-983 uur trainingscapaciteit. Dit blijkt uit de Haalbaarheidsstudie “gezamenlijk beheer en onderhoud voetbal”, die vorig jaar werd uitgevoerd door Drijver en Partners.

Kanttekening

Rond Luxool speelt momenteel de vraag of een deel van de sportvoorzieningen verplaatst moet worden om het gebied verder te ontwikkelen. Verwacht mag worden dat de verdere planvorming voor dit gebied nog wel enkele jaren zal duren. Voor Sparta Nijkerk is deze termijn te lang om een gebrek aan trainingscapaciteit te hebben.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen