Scott Deroue toont veerkracht in Indy-race

INDIANAPOLIS – Met een bliksemstart en strijdlust toonde Scott Deroue dat hij een echte racer is. In de eerste ronde stoomde de Nederlandse rookie op van 30 naar 20, om uiteindelijk de Moto3-race in Indianapolis als 23ste af te sluiten.

Deroue moest helemaal achteraan beginnen op de beroemde Brickyard. RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen had hen daarvoor op het matje geroepen. “Vandaag was 100% beter”, complimenteerde Janssen zijn coureurs. “Al in de warmup deed Scott het prima en dat hield hij vast in de race. Al bij al heeft dit weekend genoeg gegeven om op voort te borduren zodat hij dit in iedere sessie doet en niet alleen als we boos worden.”
Deroue ging als een raket door het veld en klom in de eerste ronde op naar de 20ste plaats. Hij kon goed mee met de groep, maar verloor een paar plaatsen toen hij halverwege de race een foutje maakte. In de tweede helft reed Deroue als 22ste, in een groepje met Granado, Sissis, Viñales en Schouten. Drie ronden voor het einde maakte hij nog een foutje, waardoor hij wijd ging en als 23ste over de streep kwam.  
Scott Deroue – 23 (+36,525): “Jarno en ik hebben gisteravond een goed gesprek gehad en ik heb in de warmup en in de race laten zien dat het kan. Ik besef dat ik voor punten had kunnen vechten als ik verder naar voor op de grid had gestaan; starten vanaf de 30ste plaats is niet goed genoeg. Mijn start was super en de eerste zeven, acht ronden waren goed. Daarna maakte ik een paar ongelukkige foutjes en verloor ik terrein, wat ik niet meer goed kon maken. Het resultaat is helemaal niet verkeerd, maar ik denk dat ik 17de of 18de had kunnen worden. Er is genoeg ruimte voor verbetering en er is nog genoeg te leren. Ik weet wat ik moet doen.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen