Sparta fier aan kop (video)

Sparta stuurde Excelsior met een verlies naar huis.

En neemt de koppositie over.

Op de Ebbenhorst werd met overtuigende cijfers medekoploper Excelsior’31 aan de Spartaanse zegekar geknoopt. Het werd maar liefst 4-1, de vier goals van de Spartanen werden al in de eerste helft gemaakt. Vanaf de eerste minuut was het Excelsior’31 dat aan de poort rammelde. Zij drongen de Spartanen ver naar achteren maar kansen kregen zij niet. Dit duurde tot de elfde minuut maar dan wel voor de Nijkerkers. Een van de weinige keren dat de Spartanen over de middellijn kwamen maar het was meteen raak. Een prachtige pass van Jerry Geurtsen op de diepgaande Janic Makizodila, met werkelijke dodelijke precisie passeerde hij de Excelsior’31 keeper Melvin Koetsier.

De Nijkerkers kregen vleugels en niet veel later was het Frank Heus die via een splijtende counter de 2-0 tegen de touwen tikte. En het ging hard… en harder. Bijna kreeg je medelijden met de mannen uit Rijssen. In de 34e minuut was het Frank Heus die de 3-0 liet aantekenen. Zijn tweede van deze middag en juist terwijl de Rijssenaren hun best deden om aansluiting te vinden. Twee minuten later deed Adriaan Kruisheer de mannen van Peter Wesselink het geloof in een goede afloop in de schoenen zinken 4-0. Met een werkelijk fantastische actie ontfutselde hij een Rijssenaarse verdediger de bal en passeerde Koetsier voor de vierde keer in deze wedstrijd. In de 45e minuut deden de mannen van Excelsior’31 nog wel iets terug door op de lat boven Manuel Hoogewoning te schieten maar goed dit telt verder niet en daar werden we in Nijkerk dan ook niet echt bang van!

In de 88e minuut scoorde Hielke Penterman voor de Rijssenaren de 1-4 maar het was voor hen te laat…. veel te laat. De eer was slechts gered door deze tegentreffer, niet meer dan dat!