REGA wint eerste halve finale

Foto:

HOOGERHEIDE – Zaterdag stond voor de jongens van REGA 1 de eerste halve finale van een tweeluik tegen HOTAK op het programma.

Voor deze eerste halve finale was het natuurlijk de bedoeling om aan te treden in de sterkte opstelling. Dat zou op papier zijn met Sven van de Pol, Thijs Beentjes en David Vrijhoeven. Nadat de spelers warm gespeeld waren, dachten de scheidsrechters hier bij de batcontrole alleen toch anders over. Het bat van David werd afgekeurd en dus moest de op papier vierde man Stef van Duinen zich gereed gaan maken.

Thijs Beentjes, die de halve finale voor REGA mocht starten, begon goed door de eerste game te winnen. Vervolgens gingen de volgende 3 games verloren tegen de sterk spelende Jason Broos. Hierna mocht de tot nu toe ongeslagen Sven van de Pol aantreden. Hij liet opnieuw zien goed in vorm te zijn door geen game weg te geven. Hierna was het de beurt aan Stef van Duinen, die dus opeens onverwachts in de basis moest starten. Misschien had dit ook wel zijn voordelen, omdat er geen tijd was voor spanning. Van de Pol liet dan ook met fantastische punten zien klaar te zijn voor deze wedstrijd. Hij won zijn eerste partij met 1-3. De dubbel was een ware thriller maar in de vijde game waren de Nijkerkers met 11-3 duidelijk een maatje te groot voor het HOTAK dubbel.

Na de dubbel was het weer de beurt aan Beentjes, die dit keer 5 games nodig had om de winst naar zich toe te trekken. Hij zette REGA op een comfortabele 1-4 voorsprong. Van Duinen verloor hierna in 4 games van Broos. Maar Sven van de Pol zette wel het vijfde punt voor REGA op het scorebord. Beentjes verloor ook zijn derde wedstrijd, waardoor een 5-3 tussenstand het gevolg was. Thijs Beentjes won zijn laatste partij betrekkelijk eenvoudig met 3-0. Het slot was de wedstrijd tussen Sven van de Pol en Jason Broos, Die laatste liet zien deze dag in topvorm te zijn en wist met 3-1 de tot dan toe nog ongeslagen Van de Pol te verslaan. Daardoor kon de eindstand 4-6 voor de Nijkerkers genoteerd worden

Aanstaande zaterdag staat in Nijkerk de return op het programma waar REGA genoeg heeft aan 5 punten voor een plaats in de finale op zondag 19 mei in Hilversum. De wedstrijd begint om 15:00uur in gebouw samenspel.

Reacties

article
126697
HOOGERHEIDE – Zaterdag stond voor de jongens van REGA 1 de eerste halve finale van
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/126697/rega-wint-eerste-halve-finale/
2019-04-15T20:10:32+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/02/04205847/2019-02-04-jeugdteam-rega.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport