Sparta neemt 3 punten mee uit Urk

URK – Zaterdagmiddag heeft Sparta Nijkerk gewonnen van en op Urk. Gemakkelijk ging het niet en er waren maar liefst 4 extra minuten speeltijd voor nodig.

Al heel vlot in de wedstrijd (vijfde minuut) ging de Urker goalie Richard Strijker op een gruwelijke manier in de fout. Een inzet van Bryan Burgerhout, die vrij makkelijk leek te op te rapen, ging door zowel de keeper zijn handen als zijn benen. Dit geschenkje werd door de Spartanen dankbaar aanvaard.

In de twintigste minuut liet Rob Diderik de tweede bijschrijven op het wedstrijdformulier voor de Nijkerkers. Nadat er een forse overtreding op Mohammed al Haydar werd gemaakt en een gele kaart voor een Urker het gevolg was, kon Rob de 0-2 laten aantekenen.

Gerust werd er met een 0-2 tussenstand.

In de negenenvijftigste minuut verzilverde Riekelt Jan Brands een penalty: 1-2. Toen ging het pas echt spoken, de Spartanen wisten eigenlijk niet waar ze het zoeken moesten en kwamen er ook niet meer aan te pas. Het wachten was op de 2-2 en die kwam er dan ook door Hessel Snoek in de zevenenzestigste minuut.

Tot aan de 94e minuut leek het er niet op dat de Spartanen de drie punten mee naar huis zouden nemen maar er was buiten Donny van der Wal gerekend. Als een duvel uit een doosje dook hij plots voor keeper Strijker op en heel koelbloedig tikte hij de 2-3 binnen. Een paar tellen later floot scheidsrechter Berben voor het eind van de wedstrijd.