Doelpuntenfestijn in laatste seizoensduel Veensche Boys

De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen van Veensche Boys leek aanvankelijk vooral in het teken te staan van het afscheid van diverse spelers uit de hoofdmacht, maar dankzij tegenstander Odysseus werd het toch nog heel spannend.

De Utrechtse studentenploeg had nog enigszins perspectief op behoud in de Tweede Klasse, maar door een 4-3 overwinning van Veensche Boys werd degradatie voor de Utrechters toch een feit.

Groot was het gejuich toen de tussenstanden binnenkwamen van Loosdrecht tegen Lopik. Daar hadden de Loosdrechters inmiddels een riante voorsprong op Lopik behaald. Dat gegeven gaf Odysseus vleugels, want bij een overwinning, zou Lopik rechtstreeks degraderen. En aanvankelijk ging het ook crescendo voor de Utrechters. Al na een kwartier kwam Odysseus op voorsprong dankzij een toegekende penalty die was veroorzaakt door Danny Brouwer. Odysseus toonde in het verdere verloop van de wedstrijd wel degelijk aan dat het over veel voetbaltalent beschikt. Veensche Boys beperkte zich tot slappe schotpogingen.

Dat veranderde na rust.

Zeven minuten in de tweede helft belandde een rebound in de voeten van Nico van den Brom (1-1). Die vreugde was van korte duur, toen de 1-2 viel na een diagonaal mooi uitgespeelde counter. Danny Brouwer maakte zijn fout in de eerste helft meer dan goed door vervolgens tweemaal te scoren. Vooral de derde was een beauty: na een mooie voorzet van Julian Buitenhuis knikte Brouwer keihard in. Toch lukte het Odysseus in de slotminuten toch nog langszij te komen (3-3). In een laatste poging om voor de zege te gaan, werd door Veensche Boys geprofiteerd van de ruimte achterin bij Odysseus. Rody Buitenhuis deed het net bollen in blessuretijd.

Veensche Boys is uiteindelijk geƫindigd op een zesde plek.