Het Stadsgolf ging uit zijn dak

Zaterdag was het zover, het tweede Rotary Stadsgolf werd gehouden in de binnenstad van Nijkerk.

Een uniek evenement dat voor het de tweede keer in Nijkerk werd gehouden. Een mooie route van circa 6 km is uitgezet langs diverse bijzondere plekken van Nijkerk, op een prachtige zomerdag. Door de (binnen) stad, langs parken en gezellige buurtjes konden de deelnemers de 18 ludieke holes lopen, die bedrijven hebben gesponsord en verzorgd.

Bijzondere plekken in Nijkerk

Ludieke holes waren het weer dit jaar. Op het dak van woonzorgcentrum De Pol, in de beddenzaak van Frans Poorter een hole in de vorm van een bed, door de tuin van Kouwenaar Advocatuur, …. Er was bij de meesten weet veel werk verricht om er een mooie hole van te maken. Meteen een leuke manier om je bedrijf in de picture te spelen voor de deelnemers en de bezoekers van de binnenstad.

Programma

Tussen 11.00 en 12.00 uur was de inloop bij Kade10 met speluitleg, het uitlenen van de spullen en kennismaken met je tegenstanders. Om twaalf uur wordt het startsein gegeven en ga je naar je eerste hole. De route kreeg iedereen mee op papier en bij de holes staan zogenaamde ‘marchalls’ die kunnen helpen. Verstand hebben van golf hoefde niet, zodat iedereen mee kon doen. Na de route van 18 holes, rond vijf uur, was het tijd voor de afterparty en de prijsuitreiking. De mooiste hole werd gewonnen door Kouwenaar advocatuur, waarbij een fontein aanging wanneer de bal de in de hole kwam. De eerste prijs werd gewonnen door het eerste team van HLG, tevens hoofdsponsor van het evenement.

Goede doelen

Het was een gezellige en bijzondere middag en avond, dat werd afgesloten met een diner bij Kade10. De opbrengst van het evenement komt ten goede van maar liefst drie goede doelen met een link naar Nijkerk, op het gebied van kunst, cultuur en het maatschappelijk vlak. Zo wordt het zorgcentra project van Stichting Oud Nijkerk gesponsord, zal er meebetaald worden aan een kunstwerk/bank voor Nijkerk en leveren de deelnemers en sponsors via het stadsgolf ook een bijdrage aan De Nijkerkse Uitdaging die op haar beurt weer in Nijkerk projectwerk verricht.

“Wat een leuke sfeer, met een goede verzorging van de deelnemers. Wijntje hier, koekje daar en een gezellig buffet achteraf. Super geregeld”, aldus een deelnemer.

bijdragen van Monique van Rooyen (tekst) en Arjen Gerritsma (foto’s, kijk ook in de fotoserie).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden