Zuidwal in WK skifffinale

Foto:

STANREAR – Het WK Skiff coastal rowing in Schotland)is een groot evenement;

693 crews uit vele landen deden mee. Daar moesten twee teams van de Zuidwal het tegenop nemen. Het evenement werd geopend door prinses Anne, met een fraaie Schotse ceremonie.


Voorspoedige voorrondes

Er werd in verschillende klassen gevaren. De voorrondes verliepen heel voorspoedig voor het Zuidwal ‘dreamteam’, het mixed60+ team. Zij hebben de finale ronde gehaald.
Op donderdag werd de finale gevaren. Een podiumplek bleek buiten het bereik van de Zuidwalroeiers. De start verliep rommelig, en dat is dan heel lastig weer goed te maken.
Wel was het natuurlijk zéér bijzonder dat de Nijkerkse Zuidwal St.Ayles skiff ‘de liefde’ in de finale meevoer. Zowel de boot als de teams hebben nu bewezen wat ze waard zijn. De fanatieke voorbrereiding bleek niet voor niets te zijn geweest.

Over drie jaar zal het WK skiff weer worden georganiseerd. Dan komt de Zuidwal zeker weer aan de start.

Zelf gebouwd

De Zuidwal St. Ayles sloep is in de afgelopen winter zelf gebouwd door de Zuidwal leden. Tijdens de bouw van ‘de liefde’ is er goed op gelet dat de boot zou voldoen aan alle regels die daarvoor staan. Dat is de bouwers prima gelukt. De boot mocht dus ook officieel ingeschreven worden in het Scottisch Rowing registry onder nummer NL08.

Zelf roeien

Zelf roeien met de Zuidwal St.Ayles sloep is mogelijk op het randmeer bij Z&Mv ‘De Zuidwal’. Een team bestaat uit vier roeiers en één stuurman, maar ook individueel aanmelden mag. Dat kan bij de Zuidwal roeicommissie (Gert Kedde/Niek Visscher). Stuur hiervoor een mail naar [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden