Sparta begint goed aan bekeravontuur

Sparta Nijkerk bekert verder, maar dat ging niet zo maar.

Na een rustig begin nam Una in het tweede deel van de eerste helft het heft in handen. Het zag kansen voorbij komen, evenals Sparta trouwens. Heus bijvoorbeeld schoot vanuit een moeilijke hoek net naast. Unaspeler Rob van Boekel opende kort daarna de score. 0 – 1 op het scorebord na 45 minuten.

Het duurde tot ver in de tweede helft voordat Maurice de Ruiter de stand gelijk kon trekken. Kort daarna scoorde van Boekel opnieuw. Sparta gaf echter niet op en Jesse Buitenhuis trok de stand weer gelijk.

In een uitermate spannende wedstrijd viel de beslissing in de slotfase vanaf de strafschopstip. De dienstdoende arbiter wees naar de stip in het voordeel van de thuisploeg en Maurice de Ruiter wist het buitenkansje te verzilveren: 3 – 2.

bron: Voetbal 247