NSC begint met winst

NSC heeft de openingswedstrijd van het seizoen met 3-0 gewonnen van De Dijk.

NSC begon voortvarend en was via Mark Fennebeumer dicht bij de openingsgoal, maar kon de kopbal na een voorzet van Grovenstein niet genoeg kracht mee geven en dus belandde de bal in de handen van de keeper. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam De Dijk wat beter in de wedstrijd en had van de 15e tot 30e minuut het betere van het spel. In de slotfase van de eerste helft was NSC weer de betere en weer was Fennebeumer dichtbij. Een steekpass van Redouan Hazzat was net iets te hard en de keeper van De Dijk kon net zijn voet er tegen zetten anders was Fennebeumer er langs geweest.

De tweede helft begon De Dijk beter en kreeg een kans die net voorlangs ging. NSC werd in het eerste kwartier naar achter gedrukt en had moeite om er onder uit te voetballen. Lang leek het erop dat het een 0-0 wedstrijd zou gaan worden. Maar daar dachten de NSC-ers anders over. Een slimme steekpass van de uitstekend spelende Kevin van Essen op Mark Fennebeumer werd subliem afgemaakt. De spits stifte de bal over de uitkomende keeper en zette NSC op voorsprong. De Dijk moest dit even verwerken en voor ze er erg in hadden was het al 2-0. Na slordig balverlies kwam de bal weer bij Mark Fennebeumer die de bal van 40 meter over de keeper heen schoot die buiten zijn eigen strafschopgebied stond. Een heerlijke goal van de spits.

Met nog ruim een kwartier te gaan moest De Dijk wat gaan forceren en ging één op één spelen.
Bijna hadden ze geluk, maar de bal richting de kruising was een prooi voor Van Willige die de bal weg kon tikken. NSC kreeg steeds meer ruimte en was daarin in de 80e minuut succesvol. Een lange pass op Yordi Grovenstein en een goede loopactie kon in 2e instantie binnen getikt worden door Grovenstein omdat een verdediger en de keeper elkaar in de weg liepen. Een prima goal van de linksbuiten. Hiermee was de wedstrijd gelopen en kan NSC terug kijken op een prima rentree in de hoofdklasse.