Polo onbekend, maar niet onbemind

Ruim 2000 toeschouwers genoten afgelopen weekend van de laatste mooie zomerdagen bij de Polo & Country Fair.

Polo Club Midden-Nederland organiseert dit evenement om het publiek kennis te laten maken met de sport en dat is goed gelukt.

Teamsponsors Drieklomp Makelaars, Van der Gang watches, Jacob Schaap Land Rover en Borghese Real Estate stuurden internationale poloteams met de beste Nederlandse amateurs en Argentijnse sterspelers. Ook de scheidsrechter was speciaal ingevlogen uit Zuid-Afrika.Het team van Nederland.FM bleek dit weekend de sterkste.

De Country Fair was dit jaar voor het eerst twee dagen en was bijzonder gezellig en gevarieerd met tientallen kraampjes, e-bikes, roofvogels, pony-ritjes, horloges en Argentijnse snacks. De polopaarden gaan eind september op welverdiende rust voor de winter en beginnen in maart weer aan het nieuwe seizoen.

Over polo

Polo is een mengeling van hockey en rugby, maar dan gespeeld op een paard met een snelheid van 40 tot 60 km per uur. Polo heeft alles in zich wat een sport aantrekkelijk maakt. Kracht, snelheid, spanning en risico. Het wordt daarom ook wel vergeleken met ijshockey te paard. Veel respect was er voor de paarden die bloedsnel kunnen draaien en accelereren en spelers met hun behendigheid en lef. De teams waren aan elkaar gewaagd, de wedstrijden werden beslist met slechts 1 punt verschil en het team van Borghese ging er vandoor met de cup.

Arjen Gerritsma maakte de fotoserie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0