Deroue scoort een podium in Magny Cours

Foto: Pirelli Motorsports

Scott Deroue heeft zijn vijfde podiumplaats van het seizoen behaald in Magny Cours. De MTM MotoPort Kawasaki coureur mocht vanaf pole position vertrekken en finishte in de race na een spannende slotfase op een derde plaats. Deroue staat nu op een gedeelde tweede plaats in het wereldkampioenschap.

Scott Deroue begon als de nummer twee in het World Supersport 300 kampioenschap aan het raceweekend op Magny Cours. Het evenement in Frankrijk was de voorlaatste ronde van het seizoen. In oktober zal de seizoensfinale plaatsvinden in Qatar. Tijdens de trainingen op Magny Cours was het voornamelijk erg nat. Deroue ging uitstekend om met deze lastige omstandigheden. In de Superpole kwalificatie bouwde de MTM MotoPort Kawasaki coureur zijn sessie goed op en sloeg hij toe in de laatste minuten. Deroue zette de snelste tijd en mocht net als vorig jaar vanaf pole position vertrekken in Frankrijk.

Tijdens de racedag was het droog en dat betekende nieuwe omstandigheden voor alle rijders. Deroue had een goede start en reed in de openingsronde aan de leiding. In de beginfase bleef het Supersport 300 veld dichtbij elkaar, maar gedurende de wedstrijd brak de kopgroep elf in drieën. Deroue maakte deel uit van de voorste groep samen met vier andere rijders. In de laatste ronde ging Deroue vol in de aanval vanaf plaats vier en rukte op naar plaats twee. In de laatste bochtensectie raakte de Kawasaki-coureur de voorkant bijna kwijt en verloor daarbij één plaats. Deroue scoorde een podium door als derde te finishen.

In het weekend van 24 t/m 26 oktober vindt de laatste ronde van het seizoen plaats op het Losail International Circuit in Qatar. Deroue staat momenteel samen met Ana Carrasco op een gedeelde tweede plaats in het kampioenschap. Manuel Gonzalez werd door zijn tweede plaats wereldkampioen in Magny Cours.

Scott Deroue: ‘De trainingen gingen erg goed op een natte baan en ik mocht vanaf pole starten. Het ging niet makkelijk in de race en ik moest er hard voor werken. Er stond veel wind en daarom was het lastig om een gat weer dicht te rijden. In de laatste ronde kwam ik naar de tweede plaats, maar toen raakte ik bijna de voorkant kwijt. Uiteindelijk ben ik blij met mijn podium. Ik wil Manuel Gonzalez feliciteren met zijn titel, want hij heeft een geweldig seizoen gereden. Nu op naar Qatar om het seizoen goed af te sluiten!’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen