Voetbaltalentjes uit hele land voor scoutingsdag bij Veensche Boys

Uit het hele land, zelfs van over de grens in België, komen vandaag en morgen tientallen jonge voetballertjes naar Nijkerkerveen.

Ze hopen hun droom om profvoetballer te worden te verwezenlijken tijdens de Droptalentsdagen.
Het is de tweede editie van een landelijke dag waar scouts van allerlei profclubs komen kijken naar het jongste voetbaltalent. Er komt vandaag zelfs een Engelse club kijken, de Barnsley Football Club, die daar in League One speelt.

Talent bij kleine clubs

Deelnemers aan de Droptalentsdagen konden zichzelf met een filmpje aanmelden, waarna ze zijn geselecteerd. Marcel van Elteren, oprichter van het Nijkerkerveense bedrijf Droptalents, organiseert de dag.

‘Ik had het idee dat er veel voetbaltalent zit bij de kleine voetbalclubs, maar scouts komen vaak alleen bij de grotere amateurclubs, zoals de IJsselmeervogels. Maar tegenwoordig kan iedereen een filmpje maken om zichzelf toch in de picture te spelen’, legt hij uit.

Contract bij een profclub

Afgelopen mei was de eerste editie van de Droptalentsdagen. Volgens Van Elteren is zo’n 30 procent van de deelnemers van toen inmiddels in contact met een profclub. ‘Een aantal heeft al een soort van contractje, bij ADO Den Haag, Feyenoord en Almere City. Anderen zitten in een volgtraject en worden de komende drie jaar gevolgd.’

Vandaag wordt er eerst getraind, waarna een trainer van NAC Breda een clinic geeft. In de middag worden er wedstrijdjes gespeeld.

bron:

Behalve omroep Gelderland kwam ook het Jeugdjournaal langs. En Arjen Gerritsma maakte een fotoserie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden