Sparta Nijkerk VR1 laat zich eerste helft afbluffen

Foto:

AMSTERDAM – Een stevig lesje 2e klasse voetbal. Dat was het zaterdag voor de vrouwen van Sparta Nijkerk.

Ze lieten zich in de eerste helft volledig afbluffen door de vrouwen van WV-HEDW uit Amsterdam, met als gevolg een 3-1 achterstand. Die kon ie in de 2e helft niet meer hersteld worden.

In de warming up kreeg Sparta Nijkerk een tegenslag te verduren toen Kataline Hiensch met een hamstringblessure af moest haken. Dit had tot gevolg dat er op het laatste moment nog een wijziging doorgevoerd moest worden in zowel de verdediging als op het middenveld.

Eerste helft

Vanaf de aftrap was duidelijk dat WV-HEDW met veel druk naar voren speelde. Dit resulteerde al in de zesde minuut in de 1-0 na goed doorkomen aan de rechterkant. Hierna volgden nog een aantal kansen voor WV-HEDW. Sparta Nijkerk verloor vrijwel alle duels. Het had totaal geen controle op het middenveld.

Het enige wat het kon was de lange bal spelen op de snelle Jolien van Looijengoed. Dit leverde wel 2 grote mogelijkheden op. De eerste werd nog gered door de keepster, maar bij de tweede poging was het raak, 1-1 in de vijfentwintigste minuut (assist Kim Ruiter). Tegen de verhouding in, maar niet minder lekker.
Maar WV-HEDW schrok er niet van, ging door waar het mee bezig was en zette met 2 prima doelpunten een terechte 3-1 ruststand op het scorebord.

Tweede helft

Een omzetting op het middenveld leverde een veel betere 2e helft op. Door het terugzakken van Elvira Dokter was er nu wel grip. WV-HEDW was niet bij machte om het spel van de eerste helft weer op te pakken. Beide ploegen waren nu veel meer aan elkaar gewaagd. De Spartanen waren echter veel te onrustig in balbezit. Daarom kwamen er  – ondanks hard werken – niet echte grote kansen.
WV-HEDW kreeg nog wel een grote kans, maar vrij voor doel werd over geschoten.

Vreemde rode kaart

In de 86e minuut nog een opmerkelijk moment, toen de scheidsrechter besloot Danique van Zadelhoff een rode kaart te geven voor het neerhalen van een doorgebroken speelster. De betrokken speelster liet echter zelf weten gestruikeld te zijn, en ook langs de lijn was iedereen het er over eens dat dit geen rode kaart was.
Met een vrouw minder was het laatste beetje hoop op toch nog een acceptabel resultaat verloren en zo eindigde de wedstrijd in 3-1.

Keihard vechten

Het verschil met de 3e klasse is duidelijk zichtbaar. Waar vorig seizoen wedstrijden makkelijk werden gewonnen, moet er nu iedere week keihard gevochten worden voor de punten en ligt de handelingssnelheid een stuk hoger. Als er dan ook nog Amsterdamse bluf bij komt en je niet scherp aan een wedstrijd begint, is een nederlaag het logische gevolg.

Werk aan de winkel dus voor Sparta Nijkerk. Zaterdag 2 november kan het laten zien dat het snel leert in de thuiswedstrijd tegen Reiger Boys VR2.

bijdrage van Hans Stam

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0