Flevodames pakken belangrijke punten in fenomenale wedstrijd

Foto:

Het ging zaterdag om plek één op de ranglijst.

De Woelwaters hadden al 5 wedstrijden de volle punten gepakt. Ze zijn, volgens Nijkerks zegge, de andere titelkandidaat voor het kampioenschap. De Nijkerkse dames waren hierdoor erg gebrand om deze wedstrijd te winnen. Met 4 jeugddames en coach Ronald Bokkers op de kant begonnen de dames vol goede de wedstrijd. De dames uit Harderwijk hadden zich ook voorbereid op deze belangrijke pot. Ze kwamen met maar liefst 6 wissels naar Nijkerk toe om het Flevo moeilijk te maken. Doordat Nijkerk veel zwemmend vermogen had begonnen de dames met een volle pres over het hele veld met als doel: snelle contra en de tegenstander moe zwemmen.

De wedstrijd begon onder enige spanning voor de dames van Flevo. Na minder dan een minuut spelen werd er een speelster van de tegenstander het veld voor 20 seconden uitgestuurd. Daardoor kon Linda van de Kraats het eerste doelpunt van de avond in de touwen tikken op aangeven van Miranda van de Vliert. De opening was gemaakt en al helemaal toen Jette Bokkers nog geen halve minuut later Linda van de Kraats kon vinden. Zij de bal in haar slag het doel in kon werken. Aan het einde wist Jill van der Glas via een man meer situatie de bal loeihard langs de keeper te werken en sloot zij de periode af met een 3-0 voorsprong.

De Flevo dames wilden de gasten compleet van stuk brengen om de pressing nog scherper te maken en over het gehele veld te verdedigen. Dit werkte positief. Door een verdedigende fout van de Woelwaters werd zij het veld uitgestuurd en kon Thalia Zwart via een backhand een goal maken. Doordat de keepster de lange hoek open had staan kon Jette Bokkers via een boogje de bal in het goal plaatsen. Linda van de Kraats wist ook deze periode goede midvoor acties te maken waardoor zij 2 keer een achterwaartse kon scoren. Thalia Zwart kwam aan het einde van de periode goed vrij. Ze schoot met een loeiharde de bal de stand naar 8-0.

De derde periode stond in teken van het verdedigen, volledig vasthouden en de bal sneller proberen te onderscheppen. De tegenstanders maakte veel verdedigende fouten waardoor de Nijkerkse dames al snel een strafworp kregen. Jette Bokkers schoot die feilloos binnen. De mooiste aanval van de avond kwam van Charlotte van Hamersveld, Thalia Zwart en Miranda van de Vliert. Zij wisten een 3-2 situatie sterk uit te spelen en Van Vliet schoot in deze situatie de 10 – 0 op het scorebord

De winst lag voor het grijpen voor de Nijkerkse dames en gingen er met z’n allen volledig voor. De tegenstanders wisten nog wat energie te verdelen en wisten een strafworp mee te krijgen die ze vervolgens op de paal schoten. Jill van der Glas was deze periode nog niet klaar met de tegenstanders. Ze maakte deze periode 3 doelpunten. Flevo vierde de doelpunten samen met de toeschouwer op de tribune, die voor veel van de doelpunten even waren gaan staan. De tegenstanders waren wat chagrijnig geworden waardoor ze het laatste potje wat ruw gingen spelen, maar dat maakte voor de dames van Flevo helemaal niets meer uit want die hadden de zwaar verdiende wedstrijd met een uitslag van 13-0 gewonnen. De dames keken op een goed gespeelde wedstrijd terug, Melissa van der Horst was hiervan ook een grote uitblinker die heel zelfverzekerd de goal heeft verdedigd en de 0 wist te behouden.

bijdrage van Jette Bokkers

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden