Opnieuw punten voor Flevo dames

Foto:

De Flevodames moesten deze week spelen tegen de IJsselmeeuwen uit Zutphen.

Ze werden nu gecoacht door Norbert van der Glas, die de opdracht gaf tot hele pressing en gewoon lekker spelen. Met versterking van de meiden van onder de 17 kwamen de dames op 4 wissels en begonnen ze positief aan de wedstrijd.

De openingstreffer werd gemaakt door Jill van der Glas, die de bal strak inschoot. Kort daarop volgde een tweede doelpunt, gemaakt door Linda van de Kraats die vanaf de 6 meter inliep en de bal netjes in het doel plaatste. Ook het volgende doelpunt werd door deze twee dames gemaakt: Van der Kraats gaf de bal via de zijkant op Van der Glas, die hem netjes intikte. Al snel na dit doelpunt volgde er een uitsluiting aan de kant van de IJsselmeeuwen, die goed werd benut door Van der Glas die vanuit de rechterhoek de bal binnenschoot. Daarna volgde er bij beide partijen nog een uitsluiting, maar hieruit vielen geen doelpunten. Van der Glas bewees wederom haar waarde toen ze in de laatste minuut een bal lastig aangespeeld kreeg, maar deze omhoog tikte en alsnog in het doel wist te plaatsen. Zo eindigde de eerste periode in 5-0 voor Flevo.

De tweede periode kregen de dames het iets moeilijker door een slechte start: twee uitsluitingen aan de kant van Flevo, die de tegenstanders gelukkig niet wisten te benutten. Op de helft van de periode wist Jette Bokkers te scoren door de bal van de keeper te onderscheppen en deze vervolgens met een stootbal in het net te plaatsen. Kort daarop werd er een strafworp uitgedeeld aan de Flevo dames, die Jette Bokkers in eerste instantie naast schoot, maar door alert te zijn kon ze de keeper verrassen en alsnog de bal het doel intikken. Zij maakte vervolgens nog een doelpunt door vanaf afstand met een mooi boogje de bal in het net te plaatsen. Na nog een uitsluiting aan de kant van Flevo waar geen doelpunt uitviel, werd er een strafworp uitgedeeld aan de tegenstanders. Deze werd binnengeschoten waardoor de dames een eerste tegendoelpunt kregen.

De derde periode begon met een uitsluiting aan de kant van de bezoekers waar Van der Kraats gebruik van maakte door na een pass van Miranda van de Vliert de bal in te tikken. Kort daarop kregen de dames Flevo weer een strafworp mee, die Van der Kraats in het doel plaatste. Na nog een aantal uitsluitingen aan beide kanten kwamen Thalia Zwart en Charlotte van Hamersveld in actie. In een 2-1 situatie wist Zwart de bal bij Van Hamersveld te krijgen, die de bal strak in de rechterhoek schoot. De derde periode werd zodoende afgesloten met 11-1.

De vierde periode begon met een uitsluiting aan de kant van Flevo en kort daarop een tegendoelpunt. Zwart reageerde daarop door met een mooie draai de bal bij de tegenstander weg te houden, waarna ze deze feilloos inschoot.

Ook Van der Glas kwam weer in actie: zij kreeg van Margrita Bolink de bal over haar heen gepast, waarna ze scoorde. Vervolgens maakte ze nog een doelpunt door de bal weg te kapen bij de tegenstanders en deze ook weer netjes in de goal te plaatsen. In de slotfase van de wedstrijd werd er nog een strafworp uitgedeeld aan de Flevo dames, die door Leonie van Keulen werd ingeschoten, waarmee zij het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte. Zo eindigde de wedstrijd in 15-2.

bijdrage van Leonie van Keulen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden