NSC wint

NSC heeft vanmiddag gedaan wat het aan de stand verplicht is. Dat is winnen met 2-0.

Maar best was het allemaal niet.

Flevo Boys was niet naar Nijkerk gekomen om zich naar de slachtbank te laten leiden.

De ploeg uit Emmeloord speelde zeker in de eerste helft een goede wedstrijd. De mannen kregen ook de betere kansen. Een paar keer moest Van Willige handelend optreden en een keer werd er voorlangs geschoten. NSC kon maar niet in de wedstrijd komen. Ook al, omdat Flevo Boys er goed bovenop zat. Een enkele keer lukte het de NSC-ers om een aanval op te bouwen.

Zo ook in de voorlaatste minuut van de eerste helft. Yordi Grovenstein werd de diepte ingestuurd na een geweldige pass van Van Essen. Grovenstein omspeelde de uitkomende keeper en legde de bal voor het doel. Daar kon Jonathan Martina de bal prima binnentikken.

De de tweede helft was een kopie van de eerste. Flevo Boys wilde wel, kreeg ook goede kansen,, maar verzilverde die niet. Daarin waren de ploegen wel verschillend, want NSC maakte wel een paar kansen af. Flevo Boys was zeker niet de mindere vandaag en had misschien wel een goal verdiend. Alleen viel de goal aan de andere kant. Een identieke aanval als bij de eerste goal. Van Essen gaf een splijtende pass op Grovenstein die weer zijn man te snel af was. Zijn pass op Martina was weer prima en de spits maakte zijn tweede van de middag.

Flevo Boys kwam met nog een kwartier te gaan bijna terug in de wedstrijd ware het niet dat Jan van Willige de bal uit de beneden onderhoek bokste. NSC kreeg nog wat kansen via El Bennay en Cornelisz, maar de mannen konden de bal niet binnen schieten. Na 93 minuten vond de scheidsrechter het prima en floot af. Een zakelijke overwinning vanmiddag op “De Burcht”.

bijdrage van Wilbert Nusselder (tekst) en Edwin de Vries (foto’s, ook in de fotoserie)

Kijk hier naar een samenvatting van Omroep Flevoland.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden