Gelijk spel voor Sparta vrouwen

In de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze GJS VR1 uit Gorinchem hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk zichzelf een slechte dienst bewezen.

In een zeer matige wedstrijd kwamen ze niet verder dan 2-2.

Hoewel het opnieuw enkele belangrijke speelsters miste, waren de Spartanen er vooraf van overtuigd de punten op de Ebbenhorst te houden. Het had het echter volledig aan zichzelf te wijten, dat dit niet lukte. Te veel duels gingen verloren. Duels, die eigenlijk niet aangegaan moesten worden, omdat die juist de kracht van GJS zijn.

Op het fraaie nieuwe kunstgrasveld van Sparta Nijkerk leek er in eerste instantie niet zoveel aan de hand. Leeuwin van de Week Kaitlyn Vuik nam de aftrap en de eerste mogelijkheden dienden zich al snel aan voor Sparta. Toch kwam het openingsdoelpunt in de zeventiende minuut een beetje onverwacht. Jivika van Loenen verraste van grote afstand de GJS keepster. Ze maakte een fraai doelpunt.

De druk zou er af moeten zijn. Op naar meer doelpunten zou je denken. Kansen kwamen er ook wel. Maar GJS produceerde in de 43e minuut de gelijkmaker.
Nog geen minuut later kwam Sparta Nijkerk opnieuw op voorsprong. Na de vrijwel enige mooie aanval van de middag gaf Jolien van Looijengoed vanaf de achterlijn voor. Elvira Dokter kopte binnen

Ondanks de 2-1 voorsprong overheerste in de rust ontevredenheid over het vertoonde spel. Alleen bleken de Spartanen niet bij machte om dit beeld in de 2e helft om te draaien. GJS schuwde de duels niet en Sparta Nijkerk kwam niet aan voetballen toe. In de 60e minuut scoorde GJS de gelijkmaker. Vervolgens ontstonden er aan beide kanten nog kansen om op voorsprong te komen, maar gescoord werd er niet meer.

Onnodig puntverlies voor Sparta VR1. Komende week moet het  hard aan het werk moet om zaterdag in Utrecht Odysseus VR1 te verslaan. Naar verwachting is de selectie dan wat meer compleet.