Flevo wint van Polar Bears

Foto:

Polar Bears (uit Ede) had na 5 wedstrijden slechts 1 punt. Het is wel altijd afwachten in welke samenstelling deze ploeg naar een wedstrijd komt. Flevo werd versterkt door Ingmar Loos (H2) en gecoacht door Richard Deuzeman. Hij gaf het team een aantal specifieke opdrachten mee.

Flevo kreeg binnen 15 seconden een strafworp. Ruben van den Bor benutte deze feilloos. Vervolgens scoorde hij opnieuw, nu een afstandsschot. Daarna zorgde Piet Heimen Bokkers met een geplaatst schot voor de 3-0. De bezoekers scoorden vanaf de midvoor-positie. Van den Bor vergrootte vanaf de midvoor de voorsprong weer ( 4 – 1). Beide teams kregen in deze periode nog een overtal situatie. Hier werd niet uit gescoord.

Ook de opening van de tweede periode was voor Flevo. Patrick Zwart scoorde uit een overtal situatie. De bezoekers uit Ede kwamen daarna terug naar 5-2. Jelle Wiersma benutte een overtal situatie. Polar Bears scoorde hierna vanaf grote afstand met een stuiterbal. Jelle Wiersma dacht dat kan ik ook en hij scoorde ook vanaf afstand met een stuiterbal. Tussenstand 7-3.

De derde periode was een erg timide periode. Er waren slechts 2 onbenutte overtal situaties. Alleen Ruben van den Bor scoorde voor Flevo: 8 – 3 met nog één periode te gaan.

De laatste periode werd geopend door de bezoekers uit Ede: 8-4. Ruben van den Bor reageerde hier snel op en scoorde de 9-4. In de laatste minuut wist Matthijs Jut nog een overtal situatie goed te benutten. De wedstrijd werd afgesloten met een afstandsschot van de Polar Bears. Eindstand 10-5 in het voordeel van Flevo.

bijdrage van Matthijs Jut

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen