N.V.C. D1 goed op dreef

VAASSEN – Het eerste damesteam van N.V.C. is bezig met een goede reeks wedstrijden.

Een week geleden wonnen de dames nog met 4-0 van de nummer 4, Ormi D2 uit Epe. Afgelopen weekend zetten de volleybalsters uit Nijkerk Blok EVC D2 met 1-3 opzij.

Eerste set

N.V.C. wist dat zij het lager geplaatste Blok EVC niet moest onderschatten. Er moest scherp gestart worden. Door een stabiele servicepass en goed verdedigingswerk kon startend spelverdeelster Maureen Boersema haar aanvalsters goed bedienen. N.V.C. scoorde veelvuldig met tactische ballen. Bovendien liet het Blok EVC niet in hun spel komen. De eerste set ging dan ook met ruime cijfers naar de Nijkerksen: 15-25.

Tweede set

De tweede set kende eenzelfde spelbeeld als de eerste. N.V.C. serveerde met druk en had de zaken in het achterveld goed op orde. Aanvallend waren zij veel sterker. Met name de Nijkerkse passer-loper Marieke den Breejen domineerde aan het net. Ze werd met 15 directe punten topscorer aan Nijkerkse zijde. N.V.C. liep comfortabel uit naar een 18-25 setwinst.

Derde set

In de derde set was de focus bij N.V.C. even weg. De dames uit Vaassen voerden de servicedruk op. Bovendien lukte het N.V.C. niet om de passing op orde te krijgen. Hierdoor keek het team al snel tegen een 22-10 achterstand aan. Er was nog een korte opleving bij een dubbele wissel met spelverdeelster Noa Buitink en diagonaal Marjelle de Haan. Ondanks een mooie serviceserie van laatstgenoemde, ging de set met 25-17 naar de thuisploeg.

Vierde set

N.V.C. liet zich niet van de wijs brengen in set vier. Blok EVC bleef echter met druk serveren en N.V.C. kon moeilijk grip krijgen op de aanval. Daardoor bleven de Nijkerksen tegen een kleine achterstand aan kijken. Speciaal voor de service kwam Els Hermeler binnen de lijnen. Met haar pakte N.V.C. weer de voorsprong. Deze werd niet meer weggegeven en met 21-25 was de set, en daarmee de wedstrijd, voor N.V.C.

Coach Jeroen Groeneveld: “We wisten dat we niet zomaar zouden winnen vandaag, daarom is het extra lekker dat we met goed volleybal weer 4 punten hebben gepakt. Mijn collega-trainer Martin Tingen en ik zien het niveau van het team de afgelopen weken stijgen, dat laten de uitslagen ook zien. Het is ook fijn dat elke speelster in de basis kan beginnen en dat de wissels elke keer goed invallen. Daarmee voelen de gewonnen wedstrijden echt als een teamprestatie”.

N.V.C. speelt haar volgende wedstrijd op 16 november, thuis om 16:30 uur.