Veensche Boys gelijk tegen Eemdijk

Het KNMI waarschuwde zaterdagmiddag voor regen- en onweersbuien. Die kwamen er ook tijdens de eerste oefenwedstrijd van Veensche Boys tegen Eemdijk, echter niet op het veld. Vuurwerk bleef uit in het eerste treffen van de club uit Nijkerkerveen.

Het werd 1-1 met doelpunten van Jan de Graaf (Eemdijk) in de eerste helft en Guus Verhoef in de tweede helft. De laatste oefenwedstrijd stond de Veenders nog vers in het geheugen, twee jaar geleden. Het duel werd toen nog voortijdig gestaakt vanwege te ruw spel. Ook in de oefenwedstrijd tegen Eemdijk op Bunschotens grondgebied ging het er bijtijds stevig aan toe. Roy de Vries kon zich de bodycheck met Daniel de Haan nog goed heugen. Hij schreeuwde het uit van de pijn. Dat was nog in de fase dat Veensche Boys oogstrelend voetbal speelde. De Blauwe Helden domineerden zo ongeveer het eerste kwartier. Bijna leidde dat ook tot doelpunten van weergaloos sterke Julius Wille en Gary Spier, die zijn uithaal op de lat uiteen zag spatten. Toen de druk op de goal van Eemdijk afnam, roken de Bunschoters hun kansen. Na de drinkpauze was het Jan de Graaf die een frommelbal produceerde vanaf zijn wreef en de bal over keeper Martijn van de Grootevheen deponeerde. Veensche Boys was even van slag, maar ging in de eerste tien minuten van de tweede helft weer vol aan de bak. Met een beetje geluk belandde de bal van Guus Verhoef in de zojuist gerenoveerde arena van Eemdijk. Mooi voetbal werd daarna niet meer geproduceerd op een goede kans van Bas van de Grootevheen en een aantal doelpogingen van Eemdijk na.