Sparta Korfbal pakt eerste zaaloverwinning

Foto:

DUIVEN – Sparta had geen kind aan Duko en won met 22-26.

Sparta stond bijna de volledige wedstrijd aan de goede kant van de score. Dat betekent echter niet dat Duko met fases van fysiek spel zich snel gewonnen gaf.
In een sfeerloze hal met een handje vol publiek nam de thuisploeg brutaal de leiding. Het eerste aanvalsvak van Sparta had moeite om de korf te vinden en daar profiteerde Duko van. Sparta counterde snel en trok de stand weer gelijk. Sparta kwam beter in de wedstrijd. Met een voorsprong van vier doelpunten werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust had het andere vak aan Spartaanse zijde moeite de korf te vinden. Pas na een doelpunt van de thuisploeg wisten de Nijkerkers te scoren. Uiteindelijk maakten zij een gaatje van zes doelpunten. Dit gat bleef een ruime periode staan. Toch naderde Duko Sparta tot op één doelpunt. Sparta bleef rustig in de eindfase en wist de stand weer terug te brengen naar een verschil van vier punten. Na 60 minuten spelen stond er een eindstand van 22-26 op het scorebord.

De eerste overwinning van dit zaalseizoen is hiermee een feit, aanstaande zaterdag staat een nieuw duel op het programma. DWS – Sparta. Saillant detail:  Spartatrainer René Slegh maakte aan het begin van dit seizoen de overstap naar de Kootwijkerbroekers. DWStrainer Coen Hooijer kwam naar Nijkerk. Reden genoeg voor een hete wedstrijd in de Veluwehal in Barneveld (18.30 uur).

bijdrage van Wouter van den Brom

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden